ОДПІ
15:33, 13 червня 2016
747
0

Уряд схвалив рішення про створення 20 мобільних груп для протидії контрабанді

Уряд схвалив рішення про створення 20 мобільних груп для протидії контрабанді
Gazeta
Фото: НУС

 

За пропозицією Міністерства фінансів 8 червня Уряд схвалив рішення про створення Міжвідомчого цільового центру та 20 мобільних груп для боротьби з корупцією на митниці, а також запровадив обов’язкову фото- та відеофіксацію проведення митних формальностей.

До складу Міжвідомчого цільового центру та мобільних груп увійдуть представники Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби та Національної поліції. Мобільні групи будуть діяти у цілодобовому режимі по всій території України. До кожної мобільної групи увійдуть по два представники ДФС.

На Центр покладено такі завдання, як попередження та виявлення фактів порушення митного законодавства, узагальнення, обробка та аналіз оперативної й аналітичної інформації щодо можливих фактів порушення митного законодавства, отриманої з будь-яких джерел, організація діяльності мобільних груп та здійснення контролю за їхньою діяльністю, а також проведення аналізу ефективності заходів, що вживаються для протидії митним правопорушенням.

Крім того, у складі Центру буде створено Аналітичну групу, яка займатиметься аналітично-пошуковою роботу з метою виявлення ризикових операцій в зоні діяльності митниць та передаватиме інформацію мобільним групам для оперативного реагування.

Буде поетапно впроваджуватися обов’язкова фото-та відеофіксація при проведенні формальностей митними та іншими контролюючими органами.

 

Золочівська ОДПІ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.