ОДПІ
15:50, 01 березня 2016
772
0

Про новації в оподаткуванні йшлося на проведеній зустрічі

Про  новації в оподаткуванні  йшлося на проведеній  зустрічі
Gazeta
Фото: НУС

В Перемишлянському відділенні Золочівської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області відбулась зустріч начальника Золочівської ОДПІ Рамна Дениса,заступника начальника-начальника Перемишлянського відділення Ігоря Дяківа з керівниками сільськогосподарських підприємств з питань нововведень, передбачених Законом України від 24.12.2015№909-VIII „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році”.

На початку заходу начальник інспекції Роман Денис розповів про головні завдання, які сьогодні поставлені перед фіскальною службою та проінформував про наповнення бюджетів усіх рівнів впродовж січня 2016 року.

Під час зустрічі роз`яснено зміни до Податкового кодексу України, зокрема, з податку на додану вартість для сільськогосподарських товаровиробників. Наголошено, на перерозподілі сум ПДВ для аграріїв (п. 2 ст. 209 Кодексу): за операціями із зерновими і технічними культурами – 85% до держбюджету, 15 % на спецрахунки; за операціями з продукцією тваринництва – 20 % до держбюджету, 80% на спецрахунки; за іншими операціями з сільськогосподарськими товарами/послугами – 50х50 відсотків. Звернуто увагу на новий порядок заповнення звітності по ПДВ, визначення бази оподаткування операцій з постачання самостійно виготовлених товарів/послуг не нижче звичайних цін (раніше – їх собівартості), оподаткування ПДВ реалізації зернових та технічних культур на митній території України та інш.

Крім цього, присутнім розповіли про новації, що стосуються розрахунку єдиного податку четвертої групи, податку на нерухомість, єдиного внеску та податку на доходи фізичних осіб.

Також обговорювались питання своєчасності сплати податків, погашення заборгованості та легалізації заробітної плати.

На завершення заходу фахівці фіскальної служби нагадали про розпочату з 1 січня 2016 року кампанію декларування доходів громадян та функціонування електронних сервісів на субсайті ДФС України.

ГДІ з питань організації роботи

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.