ОДПІ
15:10, 25 січня 2016
717
0

Про новації в оподаткуванні с/г товаровиробників на проведеній зустрічі

Про  новації в оподаткуванні  с/г товаровиробників   на проведеній  зустрічі
Gazeta
Фото: НУС

В Золочівській ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області відбулося засідання «круглого столу» за участю керівників сільськогосподарських підприємств, голови Золочівської райдержадміністрації Володимира Недзельського, начальника управління агропромислового розвитку Золочівської РДА Ігоря Нижника та фахівців податкової інспекції. Основною темою зустрічі стали зміни до податкового законодавства, внесені Законом України від 24.12. 2015 №909-VIII.

На початку заходу начальник інспекції Роман Денис ознайомив присутніх з результатами діяльності Золочівської ОДПІ за минулий рік в напрямку забезпечення надходжень до бюджету та проінформував про завдання, поставлені перед податковою службою на 2016 рік.

Під час зустрічі роз`яснено зміни до Податкового кодексу України, зокрема, з податку на додану вартість длясільськогосподарських товаровиробників. Наголошено, що спеціальний режим з оподаткування ПДВ діятиме лише у 2016 році. При цьому, порядок сплати податку зазнав суттєвих змін. Якщо раніше ПДВ, обчислене в межах спецрежимної діяльності до бюджету не сплачувалось, а перераховувалось на власний спецрахунок, то починаючи зі звітного періоду січня 2016 року, сума ПДВ, визначена до сплати, буде перераховуватися до Державного бюджету та на спеціальні рахунки сільськогосподарських підприємств у різних частках залежно від виду продукції. А саме, за операціями із зерновими та технічними культурами - 85% доДержбюджету, 15% на спецрахунки; при постачанні продукції тваринництва - 20% до Держбюджету, 80% на спецрахунки; за іншими операціями з сільськогосподарськими товарами/послугами - 50% на 50%. Такожскасовано пільгу щодо звільнення від оподаткування ПДВ реалізації зернових та технічних культур на митній території України, а операції з їх експорту – передбачають застосування нульової ставки. Зазначено про оприлюднення проекту наказу Мінфіну України щодо затвердження нової звітності по ПДВ, з яким можна ознайомитись на субсайті ДФС України та внести свої зауваження та пропозиції.

Крім цього, присутнім розповіли про новації, що стосуються розрахунку єдиного податку четвертої групи, а це збільшення ставки податку з одного гектара сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду, зокрема, із 0,45% до 0,81% від бази оподаткування для ріллі, сіножатей і пасовищ; до 0,49% для багаторічних насаджень; до 5,4% для ріллі, сіножатей і пасовищ, що перебувають у власності сільськогосподарських товаровиробників або надані їм у користування, у тому числі на умовах оренди.

Звернуто увагу на правове врегулювання земельних відносин у сільському господарстві, порядок оформлення та реєстрації договорів оренди земельних ділянок, підвищення рівня виплати заробітної плати та інш.

 

На завершення заходу Р. Денис нагадавпро розпочату з 1 січня 2016 рокукампанію декларування доходів громадян, функціонування електронних сервісів на субсайті ДФС України та висловив сподівання на подальшу конструктивну співпрацю та розуміння у новому році.

 

ГДІ з питань комунікацій

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.