ОДПІ
22:22, 01 лютого 2016
748
0

Про податкові зміни 2016 року йшлося на проведеному семінарі

Про податкові зміни 2016 року  йшлося на проведеному семінарі
Gazeta
Фото: НУС

Нещодавно фахівці Золочівської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області провели семінар для платників податків, присвячений новаціям податкового законодавства.

Основну увагу було приділено питанням, що виникають у зв’язку з набранням чинності з 01.01.2016 року Закону України від 24.12.2015 №909-VIII«Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році». Так, розглядались новації законодавства по податку на доходи фізичних осіб, місцевих податках, рентних платежах, єдиному соціальному внеску тощо. Повідомлено, податок на прибуток та податок на додану вартість залишаються на рівні 18% та 20% відповідно. Натомість, з 1 січня податок на доходи фізичних осіб – збільшується з 15% до 18%. Разом із тим, відбулось значне зменшення навантаження на фонд оплати праці, зокрема знижено ставку єдиного внеску до 22%. Крім того, скасовано утримання ЄСВ з найманих працівників, яке становило 3,6 % та інш.

Зосереджено увагу слухачів на запровадженні нової форми звітностіпо рентній платі, екологічному податку, платіза землю, податку на прибуток та декларації про майновий стан і доходи. Зокрема, зазначили, що в новій декларації про доходи за 2015 рік податкові зобов’язання визначаються з податку на доходи фізичних осіб та військового збору; в декларації з податку на прибуток відображаються фінансові результати згідно фінансової звітності, складені за стандартами бухгалтерського обліку, а також податкові різниці; декларація з рентних платежів об’єднала в собі рентну плату за використання радіочастот, за спеціальне використання води та користування надрами; в декларації екологічного податку забруднюючі речовини, що викидаються в атмосферне повітря, декларуються відповідно до класифікатору; в податковій декларації з плати за землю дані, які зазначались в спеціальних додатках, тепер відображаються в самій декларації у відповідних розділах. Платників податків повідомлено про терміни подання звітності та сплати податків.

 

Крім того, податківці нагадали, що в Україні вже стартувала кампанія з декларування доходів, отриманих громадянами у 2015 році, яка триватиме до 1 травня 2016 року.

ГДІ з питань комунікацій
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.