ОДПІ
12:05, 14 січня 2016
649
0

Про підсумки роботи Золочівської ОДПІ під час брифінгу

Про підсумки роботи  Золочівської ОДПІ  під час брифінгу
Gazeta
Фото: НУС

В Золочівській ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області відбулась зустріч начальника податкової інспекції Романа Дениса з представниками місцевих ЗМІ  та громадськості  на тему: "Підсумки роботи податкової інспекції за 2015 рік".

Керівник інспекції проінформував, що основним результативним показником, який характеризує виконання функцій, покладених на Золочівську ОДПІ, є обсяг фактично мобілізованих податків та зборів до бюджетів усіх рівнів. Фіскальна служба будує свою роботу виходячи з інтересів держави на засадах партнерства заради загального добробуту та спрямована на створення сприятливих умов для розвитку підприємництва. Завдяки сумлінності платників податків, вдосконаленню процесів адміністрування податків і зборів, зниження податкового тиску, вдалося забезпечити позитивну тенденцію щодо наповнення бюджетів. Так, за період січень – грудень 2015 року платниками Золочівської ОДПІ перераховано до Зведеного бюджету майже 202 млн. грн. податків та зборів, з них на Перемишлянщині - 65,6 млн.грн., що на 47,5 млн. грн. більше ніж у 2014 році. Зокрема, до Державного бюджету надійшло майже 72,5 млн. грн., що 8,9 млн.грн. більше від планових призначень. Основними джерелами наповнення казни є податок на доходи фізичних осіб (25%)- 27,0 млн.грн., податок на додану вартість – 21,4 млн.грн., податок на прибуток – 9,9млн.грн. та військовий збір – 9,8 млн. гривень. До місцевих бюджетів Золочівського та Перемишлянського районів зібрано 129,5 млн.грн., розрахункові показники перевиконано на 17,1млн.гривень. Найбільшу питому вагу в доходах місцевих скарбниць становлять надходження податку на доходи фізичних осіб(75%) - 78,3 млн.грн., плати за землю - 17,9 млн.грн. та єдиного податку – 16,9 млн.грн. За рахунок зміни діючого законодавства до місцевих скарбниць надійшло 9,4 млн.грн. акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, 2,9 млн.грн. рентної плати, 1,3 млн.грн. податку на прибуток (10%) та 0,3 млн.грн. транспортного податку .

Також працівникамиподаткової інспекції проводитьсявідповідна робота по скороченню податкового боргу та мобілізації коштів до бюджету заходами стягнення. Впродовж 2015 року за результатами вжитих заходів щодо погашення податкового боргу до Зведеногобюджету надійшло 5,1 млн. гривень.

«Для налагодження партнерських відносин з суб`єктами господарювання та створення сприятливих умов ведення бізнесу законодавством встановлено певні обмеженнящодо втручання в діяльність платників. Основні завдання контрольно-перевірочної роботи – не збільшення нарахувань та стягнень, а руйнування схем мінімізації», - підкреслив Р.Денис. За січень - грудень 2015 року фахівцями податкового аудиту проведено 12 документальних перевірок, з них 3 планові та 9 позапланових, що на 20 документальних перевірок менше в порівняні з 2014 роком. За результатами контрольно-перевірочної роботи донараховано податкових зобов`язань у сумі 19,6 млн.грн., що на 11,6 млн. грн. більше ніж минулий рік. Також зменшено задекларовані збитки на суму 2,8 млн.грн. та залишок від»ємного значення по податку на додану вартість на суму 9,9 млн.гривень.

Крім цього, посадовець розповів про роботу Центру обслуговування платників. Отримання адміністративних послуг, консультацій, ознайомлення з новинами податкового, митного законодавства, інша довідкова інформація - це ряд послуг, якими кожен платник може скористатися в Центрі . У минулому році фахівцями інспекції надано понад 48 тисяч таких послуг.

 

На завершення заходу Роман Денис подякував всім платникам податків, які не дивлячись на складний для нашої країни 2015 рік чесно виконували свій конституційний обов`язок.

 

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.