ОДПІ
16:10, 23 червня 2015
864
0

Зарплата в «конвертах» – загальна проблема, яку потрібно вирішувати спільними

Зарплата в «конвертах» – загальна проблема, яку потрібно                                          вирішувати  спільними
nus
Фото: НУС

Заробітна плата – одна з головних економічних категорій, що поєднує інтереси працівників, роботодавців, держави і безпосередньо впливає на рівень життя населення. На жаль, доволі часто сьогодні доводиться зустрічатися з таким явищем як виплата зароблених коштів у «конверті», що послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів.

Громадяни, які отримують нелегальну заробітну плату, виявляються повністю беззахисними перед роботодавцем.Усна домовленість не фіксується юридично і працівники не мають жодних доказів про підтвердженнярозміру отриманого заробітку та трудового стажу. А це позбавляє їх соціального захисту, прав на отримання пенсії, соціальних пільг та інших виплат, гарантованих державою.

Шановні громадяни, не будьте байдужими до власного майбутнього. Вимагайте від своїх роботодавців офіційного оформлення та виплату заробітної плати відповідно дочинного законодавства. Повідомляйте про факти виплатизарплати в «конвертах», несплати податків вЗолочівську ОДПІ за телефонами: (265 ) 4-32-17, 7-11-72, 7-10-34.

Золочівська ОДПІ наголошує, що підприємства, установи, організації, а також суб'єкти підприємницької діяльності за порушення вимог трудового законодавства несуть фінансову, адміністративну та кримінальну відповідальність.

 

ГДІ з питань комунікацій
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.