ОДПІ
12:22, 23 вересня 2015
673
0

Заробітна плата «в конвертах» – проблема, що стосується кожного

Заробітна плата «в конвертах» – проблема, що стосується кожного
Gazeta
Фото: НУС

Виплата заробітної плати «в конвертах» є надзвичайно поширеним явищем у нашому суспільстві. Прикро, що більшість робітників іноді свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати неофіційну зарплату, нерозуміючи, що таким чином, вони крадуть не в держави, а обкрадають себе. Їх "прозора” зарплата значно відрізняється від тієї, яка записана у відомості. Ця різниця з’ясовується згодом, коли людині потрібна довідка про доходи, наприклад, для отримання субсидії, допомоги на дітей чи для пред’явлення у Пенсійний фонд при оформленні пенсії.

Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що згода отримувати зарплату "в конвертах" позбавляє їх соціального захисту. Неоформлений офіційно працівник ризикує залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії чи їх перерахунку у подальшомутощо.

 

Тож, шановні платники податків! Нагадуємо, що не варто замовчувати фактиотримання неофіційних зарплат. Вимагайте від своїх роботодавців офіційного оформлення та виплату заробітної плати відповідно дочинного законодавства. Повідомляйте про факти виплатизарплати в «конвертах» , несплати податків вЗолочівську ОДПІ за телефонами: (265 ) 4-32-17, 7-11-72,7-10-34.

 

 

 

ГДІ з питань комунікацій

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.