ОДПІ
23:54, 16 вересня 2014
1085
0

Офіційна зарплата – запорука Вашого добробуту .

Офіційна зарплата – запорука Вашого  добробуту .
Admin
Фото: НУС

Право кожного громадянина на працю передбачає можливість заробляти собі на життя тією працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Сьогодні , на превеликий жаль, має місце таке явище, як використання найманої праці громадян без оформлення з ними трудових відносин або виплата нелегальної заробітної плати. Через свою необізнаність в економічних та правових питаннях працівники, які погоджуються на такі умови, втрачають право не лише на достойну пенсію, а й  на отримання соціальних пільг, державної допомоги, лікарняних, субсидій, тобто знижують свою соціальну захищеність. Більше того, тіньова економіка призводить до недофінансування місцевого бюджету у вигляді ненадходження відповідних сум податку з доходів фізичних осіб,  внесків на загальнообов’язкове соціальне страхування. А стабільне наповнення місцевих бюджетів – запорука виконання соціальних програм і зобов'язань держави перед незахищеними верствами населення, фінансування  закладів охорони здоров`я, освіти  та інше.

      Золочівська ОДПІ  звертається до  роботодавців, які надають перевагу виплаті зарплати в так званих "конвертах” із закликом проявити свою громадянську позицію і легалізувати працю своїх працівників .  Адже  не варто забувати, що виплата заробітної плати без сплати  податків  є грубим порушенням законодавства України, яка підпадає під адміністративну та кримінальну відповідальність.

     Шановні громадяни! Не будьте байдужими до власного майбутнього, до майбутнього нашої країни! Вимагайте від своїх роботодавців офіційного оформлення та виплату заробітної плати відповідно до  чинного законодавства (  не нижче 1218,0 грн.).  Повідомляйте про  факти   виплати  зарплати в «конвертах» , несплати податків   в   Золочівську ОДПІ  за телефонами:  (03-265 ) 4-32-17,  7-11-72,  7-10-34.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.