ОДПІ
12:42, 09 вересня 2015
681
0

Змінено порядок надання податкових консультацій

Змінено порядок надання податкових консультацій
Gazeta
Фото: НУС

Золочівська ОДПІ повідомляє , з 1 вересня набрали чинності зміни до Податкового кодексу, внесені Закон України від 17.07.2015 р. № 655-VIII щодо порядку надання податкових консультацій. Відтак консультації, крім узагальнюючих, надаються:

- в усній формі - контролюючими органами;

- у письмовій або електронній формі - контролюючими органами в Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі, областях, міжрегіональними територіальними органами, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, та підлягають обов'язковому розміщенню на сайті контролюючого органу, який надав консультацію, протягом 10 календарних днів після дня їх надання без зазначення найменування (прізвища, ім'я, по батькові) платника податків та його податкової адреси.

Повноваження з надання узагальнюючих податкових консультацій передано Міністерству фінансів України, яке проводитиме періодичне узагальнення індивідуальних податкових консультацій та їх оприлюднення, у т. ч. на офіційному веб-сайті Мінфіну, протягом 5 календарних днів з дати затвердження.

Також, платники податків отримали право оскаржити до суду наказ про затвердження узагальнюючої податкової консультації чи надану йому індивідуальну податкову консультацію як правовий акт індивідуальної дії, викладені в письмовій або електронній формі, що, на думку такого платника податків, суперечать нормам або змісту відповідного податку чи збору.

Скасування судом наказу про затвердження узагальнюючої податкової консультації чи індивідуальної податкової консультації є підставою для надання нової податкової консультації з урахуванням висновків суду. Протягом 30 календарних днів із дня набрання законної сили рішенням суду про скасування наказу про затвердження узагальнюючої податкової консультації чи індивідуальної податкової консультації Мінфін або орган ДФС з урахуванням висновків суду зобов’язані опублікувати узагальнюючу податкову консультацію або надати платнику податків індивідуальну податкову консультацію.

ГДІ з питань комунікацій

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.