ОДПІ
14:49, 30 червня 2015
920
0

Нарахування та сплата ЄСВ за новою інструкцією

Нарахування та сплата ЄСВ  за новою інструкцією
nus
Фото: НУС

Золочівська ОДПІ повідомляє, що 29 травня 2015 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449 «Про затвердження Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Інструкція визначає процедуру нарахування і сплати єдиного внеску, визначеними Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», нарахування і сплати фінансових санкцій, стягнення заборгованості зі сплати страхових коштів ДФС України та її територіальними органами.

Пунктом 5 розділу IV Інструкції передбачено, що фізичні особи-підприємці на загальній системі оподаткування та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, більше не зобов’язані щоквартально сплачувати авансові внески з ЄСВ. Тепер вони сплачуватимуть ЄСВ на підставі річної декларації – перші до 10 лютого, а другі – до 1 травня року, наступного за звітним.

Також Інструкція визначає порядок застосування штрафних санкцій за несвоєчасну сплату (несплату, неперерахування), донарахування ЄСВ за періоди до 01.01.2015 року та містить норми стосовно списання боргу (недоїмки) зі сплати єдиного внеску в разі повної ліквідації юридичної особи - платника ЄСВ; смерті фізичної особи, оголошення померлою, визнання її в судовому порядку безвісно відсутньою або недієздатною.

 

 

ГДІ з питань комунікацій
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.