ОДПІ
12:29, 06 березня 2015
826
0

Скористайтесь правом на податкову знижку за навчання

Скористайтесь правом на податкову знижку за навчання
Gazeta
Фото: НУС
Золочівська ОДПІ  повідомляє, що громадяни України, які є платниками податку на доходи фізичних осіб  та  в 2014 році платили за своє навчання або навчання члена своєї сім'ї першого ступеня споріднення, мають право на податкову знижку.

      Для отримання такої знижки необхідно до 31 грудня 2015 року включно, тобто протягом всього 2015 року, подати до територіального органу Державної фіскальної служби за місцем проживання річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.            

       Разом із річною декларацією необхідно подати довідку від податкового агента, який у 2014 році нараховував фізичній особі заробітну плату, із  зазначенням у ній: суми нарахованої заробітної плати, сум утриманих ПДФО та  ЄСВ, суми застосованої ПСП (за наявності).  Також платнику необхідно мати документи, що підтверджують  суми коштів, сплачених за навчання. До переліку таких документів входять квитанції, фіскальні  чеки, касові ордери, договір з навчальним закладом,  документи, що підтверджують ступінь споріднення (паспорт, свідоцтво про народження).

       Правом на податкову знижку не можуть скористатися:

-         приватні підприємці та самозайняті особи, які не отримують безпосередньо заробітної плати;

-          військовослужбовці та інші особи, які згідно з умовами  оплати праці  отримують доходи, відмінні від заробітної плати.

 

       Сума коштів, яка підлягає поверненню платнику податку за наслідками податкової декларації за 2014 рік, зараховується на банківський рахунок платника податку протягом 60 календарних днів після подання такої декларації.

     Якщо до кінця 2015 року ви не скористаєтеся правом на нарахування податкової знижки за наслідками 2014 року,  таке право на наступні податкові роки не переноситься.

        Будь-яку інформацію з питань декларування доходів громадян  можна отримати в Центрі обслуговування  платників Золочівської ОДПІ, або телефоном  7-10-34.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.