Політика
21:34, 17 червня 2014
1244
0

Пан Гі Мун засудив знищення літака з українськими військовими і напад на посольство РФ

Пан Гі Мун засудив знищення літака з українськими військовими і напад на посольство РФ
Admin
Фото: НУС

РФ нарешті дочекалася висловлювань Генсека ООН з приводу подій біля свого посольства у Києві у суботу, що відбулися після того, як проросійські бойовики на сході підбили український військовий літак, у результаті чого загинули 49 людей.

Генсек ООН Пан Гі Мун засудив знищення українського військового літака терорристами на сході України, а також акцію протесту біля посольства РФ у Києві.

"Я засуджую насильство в Україні, в тому числі знищення українського військового літака, провокаційну риторику, а також такі дії, як напад на російське посольство в Києві", - сказав Пан Гі Мун в Женеві у вівторок, 17 червня, цитує його російський "Інтерфакс".

Генсек ООН також закликав до деескалації ситуації в Україні.

Нагадаємо, раніше Москва через свого представника Віталія Чуркіна намагалася протягнути на ООН резолюцію, в якій хотіла засудити акції протесту біля російського посольства в українській столиці. Однак за ініціативою Литви цей документ було заблоковано. Чуркін у зв'язку з цим "висловив розчарування" і здивувався, що російський документ зустрів такий опір у Радбезі.

Чуркін також висловив здивування, що генеральний секретар ООН Пан Гі Мун не відразу засудив напад на російське посольство в Києві. "Насправді я трохи здивований, що генеральний секретар не виступив з такою заявою. Я сподіваюся, що це просто тому, що він перебуває у від'їзді. Але я перепровірю. Тому що у нашому розумінні, щоразу, коли відбуваються такі ситуації, генеральний секретар має стати на бік міжнародного права. Так було у минулому", - заявив постпред РФ.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.