Політика
01:32, 02 червня 2014
1300
0

Українці зробили свій вибір

Українці зробили свій вибір
Admin
Фото: НУС

Попри всі намагання ворогів України зірвати позачергові вибори Президента України, очільник держави обраний. Сьогодні ми ще не знаємо офіційних підсумків голосування. Але достеменно відомо і це вже не піддається сумніву: Петро Олексійович Порошенко отримав понад п‘ятдесят відсотків голосів виборців і є Президентом України. Чого очікує Україна від свого новообраного Президента? Дуже багато. Очевидно, значно більше, ніж може зробити навіть найсильніша, найосвіченіша, найрозумніша, наймудріша… людина. Але сьогодні головне, щоб Президент впевнено сказав народу, в якому напрямі маємо рухатись: НАМ ТУДИ! А Я ЙДУ ПЕРШИМ! І щоб кроки його були впевненими, і щоб напрям був вірним.

Сьогодні важливо все: перший Указ Президента, перші призначення і кадрові ротації, перші візити, перші домовленості, перші кроки до здобуття миру в Україні і повернення окупованого Росією Криму. Важлива навіть поведінка першої леді України, а також дітей Петра Порошенка. Сьогодні немає дрібниць, але найважливішим є МИР в країні, найважливіше зупинити кровопролиття. Бо кожне втрачене життя, то втрачений цілий світ, світ надій і перспектив, світ віри і любові.

Україна живе, Україна бореться, Україна надіється і вірить. Україна чекає.

А Центральна Виборча комісія проводить безперервне засідання до остаточного офіційного оголошення результатів виборів Президента України. Але багато що вже відомо:

Навіть в умовах анексованого Криму і присутності сепаратистів та російських диверсантів на Донбасі, явка була мало не найвищою — 60,29% виборців.

Згідно з результатами опрацювання 98,66% протоколів за позафракційного народного депутата Петра Порошенка проголосували 54,69% виборців.

За Юлію Тимошенко проголосували 12,82%. У лідера Радикальної партії Олега Ляшка – 8,33%, у лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка – 5,48%, у Сергія Тігіпка — 5,22%.

Найбільшу кількість голосів 69,90 % за Петра Порошенка віддали виборці Львівщини. За Юлію Тимошенко найбільше 19,51% проголосували виборці Чернігівської області. Петро Порошенко лідирує у всіх регіонах України.

За даними ЦВК 136375 виборців Золочівського, Бродівського Буського і Перемишлянського районів, тобто територіального виборчого округу № 123, які взяли участь у голосуванні , за Петра Порошенка проголосували 89 522 виборці (65,64%), за Юлію Тимошенко - 19 789 (14,51), за Олега Ляшка - 10 811 (7,92), за Анатолія Гриценка 7 933 (5,81%), за Олега Тягнибока - 2 621 (1,92%).

Глави держав та урядів країн-членів ЄС одноголосно схвалили заяву щодо України, у якій вітають проведення виборів глави української держави.

Ірина ДОМАРЕЦЬКА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.