Політика
01:14, 14 тра 2014
1099
0

Рада прийняла всі чотири закони, необхідні для лібералізації візового режиму з ЄС

Рада прийняла всі чотири закони, необхідні для лібералізації візового режиму з ЄС
Admin
Фото: НУС

Україна завершила виконання першої фази плану дій з лібералізації візового режиму з Євросоюзом. За словами Турчинова, вже до кінця 2014 року ЄС може скасувати візи для України.

Верховна Рада України на засіданні у вівторок, 13 травня, прийняла останні чотири законопроекти, необхідні для переходу до другої (імплементаційної) фази виконання плану дій зі спрощення візового режиму з ЄС.

Зокрема, парламент ухвалив законопроекти, що стосуються удосконалення сфери захисту прав біженців (реєстр. №4580), боротьби з корупцією (реєстр. №4556), діяльності омбудсмена із захисту персональних даних (№4551), а також протидії дискримінації в Україні (№4581).

В.о. президента України, спікер ВР Олександр Турчинов зазначив, що прийняття таких законів наблизить введення безвізового режиму між Україною та ЄС.

"Як тільки буде прийнято рішення з приводу другого етапу спрощеної системи, це означає, що до завершення цього року вже буде повністю безвізовий режим", - сказав він, звертаючись до депутатів перед голосуванням цих законопроектів.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.