Укрaїнa
00:44, 13 листопада 2014
1407
0

Доторкнутись до святинь

Доторкнутись до святинь
Admin
Фото: НУС

У селищі Зарваниця, що на Тернопільщині, знаходиться комплекс церковних споруд із Собором Зарваницької Матері Божої. Зарваниця добре відома чудотворною іконою і цілющим джерелом, біля якого з'являлася Божа Матір. За легендою, один із київських ченців під час монголо-татарської навали дивом врятувався від ворожих наїзників і опинився на галицькому Поділлі в лісах над рікою Стрипою. Там він заснув, у сні відкрилась перед ним прекрасна місцина, освітлена дивним сяйвом. У його блиску з'явилася Мати Божа з двома ангелами, які мали в руках білі лілії. Пробудившись, чернець побачив чудову долину, оточену віночком густого лісу. Раптом у росяній траві засвітилося джерело чистої води, а над ним спалахнула небесним промінням ікона Пресвятої Діви Марії з малим Ісусом на руках. Чернець пригадав сон і склав поклін Пречистій. Це місце, де зарвав його сон, назвав Зарваницею.

23 жовтня 2014 року колектив Колтівської ЗОШ І–ІІІ ступенів реалізував свою мрію – здійснити поїздку до Зарваниці. Організувала поїздку голова первинної профспілкової організації Марія Кукурудза. Не злякав паломників ні ранній час відправлення автобусів, ні кількагодинна поїздка. Адже всі хотіли встигнути на ранкову службу Божу, під час літургії переосмислити свої вчинки, життя, помолилася за мир в Україні та світле майбутнє для нашої держави. Врешті, люди потрапили і на службу, і на невеличку екскурсію Зарваницею.

Цікавим було й те, що в цей день відвідала Зарваницю Юля Тимошенко, яка взяла участь у літургії. Разом із прочанами, парафіянами помолилась за мир в Україні та світле майбутнє для нашої держави. «Сьогодні ми молилися за те, щоб Україна міцно стала на ноги, стала сильною європейською державою і принесла щастя всім своїм дітям!», – зазначила після літургії Юлія Тимошенко.

Трохи втомлені, але цілком задоволені, всі поверталися додому. Після поїздки  відчули легкість, яка виникає в людини, коли вона побачить, чи відчує щось прекрасне. А той день, був дійсно прекрасним і повчальним для учасників паломницької поїздки.

Марія ФРАНКІВ,

завуч з виховної роботи Колтівської ЗОШ І – ІІІ ст.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.