Спорт
02:10, 23 червня 2014
2338
0

Церква за здоровий спосіб життя

Церква за здоровий спосіб життя
Admin
Фото: НУС

12 червня в Перемишлянах пройшов турнір з міні-футболу серед священиків Стрийської єпархії.

Традиція грати у футбол зародилась ще минулого року. Тоді отці Церкви Стрийської єпархії провели турнір з нагоди святкування празника Бога – Творця у м. Моршин. Першість здобула команда Перемишлянського району. Цього ж року, турнір присвячений 25-ій річниці виходу УГКЦ з підпілля. В змаганнях взяли участь представники чотирьох районів єпархії: Стрийського, Городоцького, Жовківського та Перемишлянського (Миколаївський район, який також входить до складу єпархії, команди не представив) .

Дійство розпочалось Молебнем до блаженного священомученика Омеляна Ковча у храмі Св. Миколая в м. Перемишляни. Очолив молитву о. Іван Барабаш, протопресвітер деканату м. Стрий. В своїй проповіді він привітав учасників змагань та закликав до активного поширення спорту в житті церкви.

–        Папа Франциск говорить до нас сьогодні дуже важливі слова про те, що людина повинна себе знаходити в спорті. Не лише бути захопленим кимось із футболістів чи боксерів, а й самому пропагувати спорт в житті церкви. Адже, в здоровому тілі – здоровий дух.

По закінченні молитви, отці вирушили до місцевого стадіону «Колос», де зіграли шість ігор, за круговою схемою. За підсумками напруженої гри першість знову виборола молода команда Перемишлянщини, здобувши перемогу в усіх трьох матчах. Склад команди: о. Володимир Ганчій – с. Любешка, о. Віктор Мельник – м. Перемишляни, о. Іван Биков – с. Вовків, о. Ярослав Огоновський – с. Ушковичі, о. Дмитро Тхір – с. Лагодів, о. Петро Закаляк – м. Перемишляни та о. Анатолій Камад – м. Перемишляни. Друге місце посіла команда Городоцького району, третє – Стрийського, а четверту сходинку зайняла команда Жовківщини.

–        Основна мета таких турнірів  це підтримка здорового способу життя. А найкраща пропаганда такого життя – це є власний приклад. Тому, не зважаючи на вік чи фізичну підготовку, проводимо такі змагання. Ми відновлюємось в силах як і в фізичних, в першу чергу, так і в духовних – розповів о. Віктор Мельник, адміністратор парафії Святого Миколая м. Перемишляни.

І ось вона – церемонія нагородження. Під оплески команд-учасниць, пам’ятний  кубок вручав о. Олег Кобель, референт Бюро з питань екології Стрийської єпархії, який привітав переможців і подякував усім священикам, які прибули та взяли участь в турнірі.

Наступні змагання заплановано провести 14 вересня 2015 року в Городоцькому районі.

Роксолана Мудрак

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.