Новини Золочівщини
14:13, 08 тра 2024
60
0

У День пам’яті та примирення вшанували пам’ять всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років

У День пам’яті та примирення вшанували пам’ять всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років
Gazeta
Фото: НУС
8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення, вшановуючи пам’ять всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років.
Запроваджуючи цю пам’ятну дату, Україна прагнула доєднатися до європейської традиції відзначення перемоги у Другій світовій війні, вшанування всіх борців із нацизмом та жертв війни.
Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом. Ціна цього внеску – надзвичайні втрати впродовж 1939–1945 років серед українців та інших народів, які жили на території України. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб. Однак перемога над нацизмом – результат титанічних зусиль десятків держав і сотень народів.
Цьогоріч Україна третій рік поспіль відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами окупантів.
Загальнонаціональний збройний спротив українців має підтримку всього цивілізованого світу, адже українці зі зброєю в руках захищають Європу і дають шанс на створення нової, більш справедливої, світової системи безпеки. Але умовою для цього є перемога над росією та відновлення територіальної цілісності України.
Українці борються щоденно від 2014 року і неодмінно переможуть, бо захищають рідну землю, своє право вільно обирати майбутнє. Міць наших Збройних Сил є запорукою існування держави та збереження прав людини.
З 2014 року символом памʼяті про Другу світову війну в Україні, як і в Європі, є мак памʼяті.
До Дня пам’яті та примирення у Золочеві відбулись меморіальні заходи. Священнослужителі біля пам’ятника Борцям за волю України спільно з громадою помолились за жертв війни.
Військові, містяни та представники влади вшанували пам’ять загиблих захисників та поклали квіти до пам’ятного Хреста.
Леся ГОРГОТА
Фото авторки
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.