Новини Золочівщини
13:42, 24 січня 2020
718
1

За розподіл газу оплачуватимемо за окремими рахунками

За розподіл газу  оплачуватимемо  за окремими рахунками
Gazeta
Фото: НУС
Мешканці Львівщини сплачуватимуть за розподіл газу за окремим рахунком
Відповідно до рішення НКРЕКП, від січня 2020 року споживачі газу будуть по новому оплачувати за доставку газу. Згідно із змінами, які держрегулятор вніс в Типовий договір на розподіл газу та Кодекс ГРМ, тепер доставка газу вилучена із рахунків за газ. Тому всі споживачі отримають окремі рахунки: один за газ, другий – за його доставку.
В Львівській області споживачі отримають два рахунки: за спожитий газ від постачальника ТОВ «Львівгаз збут» та за його доставку від АТ «Львівгаз». Вартість послуг з доставки газу виключена з загального рахунку за газ і буде виставлена окремою квитанцією. Таким чином споживачі газу зможуть побачити кому та за які послуги вони оплачують кошти. Раніше вартість доставки газу зазначалась окремим рядком в загальному рахунку.
За основу розрахунку береться обсяг споживання газу для кожного окремого споживача, за минулий «газовий рік»: від початку жовтня до кінця вересня. Цей індивідуальний об’єм використання газу розділяється на 12 частин та множиться на діючий тариф на доставку газу. Для АТ «Львівгаз» тариф на доставку становить 1 грн 8 коп з ПДВ.
Якщо клієнт «Львівгазу» заощадив паливо та зменшив обсяги споживання газу, вже в наступному газовому році пропорційно цьому зменшиться вартість доставки газу.
Окрім того в Особистому кабінеті на сайті 104.ua, вже також є розділені рахунки. Відтак, кожен споживач може бачити скільки він повинен заплатити за газ як товар, і за його доставку та здійснити онлайн оплату.
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (1)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.