Новини Золочівщини
10:23, 05 квітня 2018
998
1

Про плани на ремонт доріг у місті

Про плани на ремонт доріг у місті
Gazeta
Фото: НУС

З настанням весни очевидною є потреба ремонту доріг у нашому місті. Про технічний стан доріг та про плани щодо їх ремонту розповідає Богдан РИБАХА, заступник міського голови Золочева:
– Богдане Володимировичу, сьогодні не лише у Золочеві, а й по всій Україні спостерігаємо ситуацію, коли подекуди «разом із снігом зійшли і дороги». Що стало причиною цього?
– Одним із головних чинників руйнування доріг є перепади температури навколишнього середовища через нуль градусів, тобто промерзання та відтанення земляного полотна та дорожнього одягу, а також вологонакопичення. За оцінками експертів, минула зима була найскладнішою за останні роки. В Україні протягом зимового періоду зафіксовано 53 переходи через нуль градусів. Наприклад, у Швеції зима триває чотири місяці, проте температура нижче нуля градусів є постійно, переходів через нуль майже немає. В Італії зима триває три місяці, температура вище нуля, переходів через нуль градусів немає. В Україні, Польщі, Білорусі особливості клімату дають сильні руйнування доріг. 
Внаслідок несприятливих погодних умов і на комунальних дорогах Золочева утворюються тріщини дорожнього покриття, які переходять у вибоїни, відбувається деформація земляного полотна та дорожнього одягу. 
– Бачу у місті уже розпочали подекуди ремонтувати дороги?
– У Золочеві вже розпочато ремонт доріг із щебеневим та гравійним покриттям в місцях з найбільшою необхідністю. Коштів, які передбачені в міському бюджеті на 2018 рік, недостатньо для проведення якісного ремонту усіх комунальних доріг з асфальтобетонним, щебеневим та гравійним покриттям.
– Чи залучаєте до ремонту доріг кошти районного, обласного бюджетів?
– Міська рада неодноразово зверталась до Золочівської районної державної адміністрації та Золочівської районної ради з проханням врахувати потреби ремонту доріг міста Золочева при розподілі субвенцій з обласного бюджету, але жодної гривні впродовж 2016–2017 років не виділено. Сподіваємось, що у 2018 році при розподілі додаткових коштів з районного чи обласного бюджетів, все ж врахують інтереси громади Золочева. 
– Коли розпочнете ремонтувати дороги, як кажуть «на повну»?
– З настанням сприятливих погодних умов, розпочнемо ремонт основних магістральних доріг із асфальтобетонним покриттям. 
Також хочу зазначити, що дороги міста, які потребують ремонту, включені до титульного списку та плану виконання, затверджених рішенням сесії міської ради та будуть відремонтовані впродовж І-ІІ кварталу поточного року.


На фото автора:  після тривалих несприятливих погодних умов утворились на міських дорогах вибоїни та деформація дорожнього покриття. Учора на  вулиці Ольжича у Золочеві здійснювали поточний ремонт дороги з щебенево-гравійним покриттям.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (1)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.