Новини Золочівщини
15:17, 16 березня 2018
1304
2

Зоряне слово Шевченка

Зоряне слово Шевченка
Gazeta
Фото: НУС
У неділю, 11 березня 2018 року, в Золочівському районному Народному домі ім. І. Білозора з успіхом пройшов Шевченківський вечір «Ми діти твої, Україно!».
Велич Кобзаря, велич слова і думки творця української нації не можуть осягнути мудреці, нездатні оцінити всеосяжності його величі. «Стоїмо перед Шевченком, як перед совістю народу. Віки давно минулі і прийдешні, літа далекі й сущі проорали глибокі борозни на мудрому чолі і освітили його ясною думою пророцтва. Тож, дякуємо долі, що в нас є Шевченко.

Стоїмо перед ясновидним зором Пророка. Перед лицарством мужа, який у даровану небом віщу годину добуває із серця зоряне слово і вінчає його «ЗАПОВІТОМ» для українського народу», – розпочинає вечір ведуча Марія Квас.
«Поховайте та вставайте, кайдани порвіте та вражою злою кров‘ю волю окропіте», – наче вперше лунають слова Тарасового «Заповіту» (музика Л. Ревуцького) у виконанні народного хору «Вознесіння» (керівник Любов Мурин). Немає дна у глибині слова, у глибині любові Кобзаря до неньки України. У кожен новий період своєї історії ми завжди будемо звіряти свої кроки, свої дії, свої прагнення і перемоги з величчю Шевченкового слова.
 У мистецькому сценічному дійстві взяли участь: Народна капела бандуристок «Червона калина» (керівник Ірина Варянко), Народний вокальний ансамбль «Пори року» (кер. Ірина Весна), Народний танцювальний колектив «Первоцвіт» (кер. Юрій Сидорович), Народний ансамбль пісні і музики «Галицькі барви» (кер. Іван Мартин), Народний чоловічий вокальний гурт «Січ» (кер. Роман Стельмахович), поет-пісняр Теодор Кукуруза, співачка Маркіянового краю Оксана Квас, солісти Неля Мельник, Микола Решітник, Єва Доротин, скрипалька Христина Пуківська, читці Марія Квас, Софія Блозовська, Олеся Іванишин, Анастасія Мудрак, Семен Ничвид, дитячий ансамбль «Колорит» (кер. Неля Мельник), дитячий танцювальний колектив «Перлина» (кер. Наталя Рибка).
Сценарист, режисер і ведуча свята – провідний методист Золочівського районного Народного дому Марія Квас.

Ірина ДОМАРЕЦЬКА
Фото Назара ПАСТЕРНАКА
 
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (2)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.