Новини Золочівщини
10:53, 02 березня 2018
618
0

Герої не вмирають

Герої не вмирають
Gazeta
Фото: НУС
«Герої не вмирають!» – саме цими словами Україна проводжала в останню путь своїх синів і дочок. Тих, хто загинув за свою країну, за свій народ. Знову від нас пішли найкращі. Ті, для кого «справедливість», «гідність», «свобода», «Україна» були не просто словами, а змістом їхнього життя.
Євромайдан. Це був початок волевиявлення народу. Люди втратили відчуття страху перед смертельною небезпекою. То був духовний прорив, то нетлінний подвиг в ім'я майбутнього, в ім'я всього, що зветься Європейською Україною.
За три місяці Україна прожила цілу історичну епоху. Справжні бої розгорталися на вулицях Інститутській, Грушевського, на Європейській площі, Майдані, в Маріїнському парку.
Небесна сотня – так назвали героїв. Вони своїм життям викупили свободу для мільйонів українців і дали шанс збудувати нову демократичну державу.
20 лютого, в районній бібліотеці для дітей відбувся історичний екскурс «Ми сотнею пішли на небо», організований бібліотекарями Н. Кобзар та Л. Гнип спільно із шкільним бібліотекарем Н. Петрик для учнів 9-А класу ЗОШ №1 (вчитель історії О. Рибка).
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.