Новини Золочівщини
12:13, 22 лютого 2018
974
0

Революція Гідності триває

Революція Гідності триває
Gazeta
Фото: НУС
У вівторок, 21 лютого, на  площі Незалежності у нашому місті відбулось народне віче, присвячене Героям Небесної Сотні та жертвам трагічних реалій сьогодення, загиблим воїнам АТО, на відкритті якого ведуча Марія Квас пригадала громаді про незабутні трагічні події Революції Гідності, про страшні втрати матерів, доньок, сестер та дружин, про необхідність пам’ятати про завданий ворогами України біль і рани на тілі нашої держави.
За участю всечесних отців та військових капеланів різних конфесій була проведена поминальна молитва за загиблими на Майдані 18-20 лютого 2014 року, невинними жертвами та Героями якої стали не просто патріоти, а ще зовсім юнаки, майже діти. У їхню честь та на честь убитих на війні за незалежність нашої держави військових і добровольців на площі Незалежності пролунала «Вічная пам’ять».
Історик Валентина Петриняк у своєму виступі нагадала громаді, що жертви бандитського режиму загинули, бо свідомо вийшли на мітинг проти брехні влади та за Європейський вибір України, що в різні часи наш народ довів, що є незламним і нескореним, а Революція Гідності триває і нині – у кожному з нас, щоб ми очистилися і відкрили серця і душі справедливості та свободі.
Від дітей Золочівщини Марічка Гардегура прочитала щемливий вірш про згорьовану матір убитого героя АТО. Цей сюжет чорною стрічкою огортає всю нашу державу. Голова Золочівської райдержадміністрації Володимир Недзельський наголосив, що у ці складні історичні часи для будування сильної держави необхідна єдність та розуміння. Від імені депутатського корпусу виконавчого комітету Золочівської міської ради виступив Олег Сидорович, який  сказав, що  моральний обов’язок кожного дбати про тих, хто постраждав від агресії колишнього режиму чи східного сусіда.
Запалюванням лампадок і покладенням вінка до стели Небесної Сотні під мелодію «Плине кача» вшанували тих, хто поклав своє життя за достойне майбутнє нашого народу, а молитвою «Боже, великий, єдиний» завершилось вшанування наших героїв.
Єва ТОЦЬКА
Фото автора
та Романа СИДОРОВИЧА
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.