Новини Золочівщини, Львівщина
12:21, 14 березня 2017
960
0

«Самопоміч» вимагає скликати позачергову сесії Львівської обласної ради внаслідок силового розгону торгівельної блокади

«Самопоміч» вимагає скликати позачергову сесії Львівської обласної ради внаслідок силового розгону торгівельної блокади
Gazeta
Фото: НУС

Бездіяльність стосовно визволення полонених, продовження економічних стосунків з ОРДЛО, силовий розгін ветеранів АТО на блокаді – це повернення центральної влади до найгірших практик режиму Януковича. Дії офіційного Києва вимагають термінової реакції на місцях – тому «Самопоміч» вимагає скликати позачергову сесію обласної ради.

«Ми звертаємося до голови ЛОДА Олега Синютки та голови облради Олександра Ганущина з вимогою скликати позачергову сесію обласної ради, яка повинна відреагувати на силовий розгін Торецького редуту блокади торгівлі з ОРДЛО і прийняти звернення з вимогою звільнення відповідальних за це чиновників, – заявила голова фракції «Самопоміч» в ЛОР Інна Свистун. – Якщо керівництво області відмовиться це зробити, ми будемо звертатися до колег-депутатів, аби разом скликати таку сесію».

Вчорашній силовий розгін Торецького редуту блокади торгівлі з ОРДЛО і затримання 46 активістів відкрили усім очі на реальні цілі української влади. Робота в інтересах окупантів, «кришування» бізнесу на крові, приниження героїв, які відстояли нашу незалежність у 2014 – реакція місцевого самоврядування має бути швидкою і критичною.

В обласній раді працюють лише проукраїнські патріотичні партії, яким потрібно терміново зібратися разом на позачергову сесію і висловити конкретні вимоги до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів.

Депутати повинні прийняти звернення з вимогою відставки міністра МВС Авакова та керівника АТЦ СБУ Малікова за силовий розгін ветеранів АТО, які першими добровільно пішли на фронт і відстояли українську незалежність у 2014-му році.

Депутати повинні закликати Парламент довести, що в Україні є як мінімум 226 проукраїнських депутатів, спроможних визнати Росію окупантом та заборонити торгівлю на крові, ухваливши закон «Про тимчасово окуповану територію України».

«Це ті вимоги, які сьогодні є надважливими для більшості українців. Українська влада не може продовжувати фінансувати бойовиків, принижувати українських військових і продовжувати працювати за стандартами режиму Януковича», – додала Інна Свистун.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.