Новини Золочівщини, Політика
15:45, 13 березня 2017
1081
1

«Поки уряд дурить країну, парламент ігнорує виклики перед українською державністю», — Березюк

«Поки уряд дурить країну, парламент ігнорує виклики перед українською державністю», — Березюк
Gazeta
Фото: НУС

«Мушу вкотре повторювати: українська держава сьогодні стоїть перед великим вибором – стати незалежною чи залишитись колонізованою», – зазначає голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» Олег Березюк

«Процес реколонізації просто нестримний. Уряд відверто – свідомо чи несвідомо – спонукає до цього, свідомо чи несвідомо дурить людей. 2014 року влада породила революційну реформу бюджетної децентралізації. Однак, зустрівшись минулого тижня із мерами міст, змушений констатувати, що децентралізація зупинилась і повертається в зворотньому напрямку. Тих грошей, які минулого року використовували на підсилення медицини, яка державою не фінансується, освіти, соціального захисту, доплати пенсіонерам, сьогодні немає в бюджетах міст. Чому? Бо уряд забрав їх назад. За 2 місяці цього року 800 мільйонів гривень Кабмін накопичив внаслідок так званих тарифів на роздрібну торгівлю паливно-мастильними матеріалами. Ці гроші не потрапили на рахунки міст. Це є злочин проти українських громад, проти української державної незалежності», – наголошує Олег Березюк.

«Злочином є і те, що Україна не використовує економічних санкцій проти уряду воюючої країни та його маріонеток, більше того, сама фінансує території, з яких стріляють у наших солдатів та людей.

Зверніть увагу, санкції проти окупанта запроваджують звичайні люди, яких починають називати злочинцями і не патріотами України. У цей час уряд приймає «фейкову» постанову про те, що ніби не можна торгувати з окупованими територіями, але в особливих випадках з’ясовується, що можна торгувати всім. Кого ми дуримо? Людей? Людей ніколи не надуриш». Олег Березюк переконаний, що поки уряд «дурить» країну, парламент ігнорує виклики, які стоять сьогодні перед українською державністю. Він закликає Верховну Раду нарешті виконати свої функції: прийняти закони про окуповані території, про створення антикорупційного суду, про профілактику політичної корупції – вибори на пропорційній основі за відкритими списками.

Олег Березюк
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (1)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.