Новини Золочівщини
11:45, 26 серпня 2016
1250
0

У Золочеві відкрили бюро правової допомоги

У Золочеві відкрили бюро правової допомоги
Gazeta
Фото: НУС
Ми знайомили читачів з діяльністю Буського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Мешканці Золочівщини у наш складний час, коли всі послуги дорожчають, а наші доходи з кожним днем знецінюються, давно сподівалися на відкриття такої установи і у нас. І ось ми маємо можливість звернутись за правовою допомогою до Золочівського бюро правової допомоги, який є самостійним відділом Буського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. На наші запитання відповідає Ольга Сагата, начальник Золочівського бюро правової допомоги (на фото).
– Ми щоденно переконуємось у браку правової інформації, недосконалості нашої правової системи, низькій доступності правових послуг для пересічного громадянина країни. Як зміниться ситуація із створенням служби вторинної правової допомоги?                                               
Основними завданнями Бюро є правопросвітництво у територіальних громадах, надання безоплатної первинної правової допомоги, забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, надання безоплатної вторинної правової допомоги (крім захисту), забезпечення доступів до електронних сервісів Міністерства юстиції. Наша місія полягає у захисті прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот.
Люди в Україні повинні мати можливість використовувати правові інструменти для вирішення своїх життєвих питань та мати рівний доступ до правосуддя. Саме мережа надавачів безоплатної правової допомоги відповідає правовим потребам людей.
Ми є незалежною складовою системи юстиції. Рішення про надання безоплатної правової допомоги приймається згідно закону незалежно від політичних та інших впливів.
Основою нашої діяльності є повага до гідності людини та прагнення створити умови, за яких люди мають рівний доступ до правосуддя – незалежно від рівня їх матеріальних статків чи ступеня соціальної вразливості.
Ми працюємо у команді на основі взаємної поваги та взаємної відповідальності. Діємо доброчесно, зорієнтовані на клієнта і сповідуємо рівне ставлення до всіх.
Віримо, що гідне життя напряму залежить від того, наскільки людина знає свої права, має бажання та можливості їх реалізовувати. Ми пропонуємо людям засоби для вирішення життєвих проблем у правовий спосіб на противагу узвичаєній у суспільстві корупції.
Люди звертаються по допомогу до тих, кому вони довіряють. Суспільна довіра є необхідною умовою для розвитку системи безоплатної правової допомоги.
Ми відкриті до співпраці з усіма зацікавленими сторонами та будемо активно розвивати партнерство на рівні територіальних громад.
– Які форми правової роботи «Золочівське бюро правової допомоги», щоб якомога ефективніше  забезпечити виконання основних завдань і досягнення дуже високої мети: правовий захист громадян?                                                    
– Для виконання своїх завдань бюро проводить тематичні семінари, лекції для представників вразливих соціальних груп з метою підвищення правової свідомості, культури.  Ми надаємо правову інформацію, консультації і роз’яснення з правових питань. Також забезпечуємо складання скарг, заяв та інших документів правового характеру, приймаємо заяви про надання безоплатної вторинної правової допомоги (про призначення адвоката за рахунок держави), надаємо допомогу у складанні таких заяв. Бюро здійснює представництво інтересів осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами та/або складання документів процесуального характеру.
– Хто має право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, тобто, хто може скористатися послугами адвоката, які оплачуються за рахунок держави?
– До таких категорій осіб, зокрема, належать:
– особи, якщо середньомісячний  сукупний  дохід   їхньої   сім'ї   нижчий   суми прожиткового  мінімуму, інваліди,  які  отримують  пенсію  або  допомогу,   що призначається  замість  пенсії,  у  розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб,  – на всі види правових послуг;
– діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах,
– діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, – на всі види  правових послуг;
 – ветерани  війни  та особи,  на яких поширюється дія Закону України «Про  статус  ветеранів війни,  гарантії  їх  соціального захисту»,  особи,  які  мають  особливі  заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, особи, які належать до  числа  жертв нацистських переслідувань,  - на правові послуги стосовно питань, пов'язаних з їх соціальним захистом;
– особи, щодо яких суд розглядає справу про обмеження цивільної дієздатності фізичної  особи,  визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи;
– особи, щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку;
– реабілітовані особи.
З метою отримання правової допомоги просимо звертатися у Золочівське бюро правової допомоги, яке розташоване за адресою: м. Золочів, вул. Валова, 4, 4-й поверх каб. 41 (приміщення готелю «Україна»), тел. 7-00-91, 7-00-90.
Працюємо з понеділка по п’ятницю з 9 до 18 год.
Працівники бюро завжди нададуть вам кваліфіковану допомогу.
Довідка: У 2016 році (станом на 15.08.2016 р.) до Буського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулося 187 громадян, було видано 28 доручень.
Найчастіше звертаються з питань стягнення аліментів, розірвання шлюбу, встановлення юридичних фактів, визнання права власності на спадкове майно та ін.
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.