Новини Золочівщини, Політика
18:29, 07 березня 2016
1094
4

Всі на одне лице

Всі на одне лице
Gazeta
Фото: НУС
Поєднання найбільших в історії людства узурпаторів влади не є випадковим. До нього мене підштовхнула батьківська наука, наука фронтовика, який ще у початкових класах намагався навчити мене малого мудрощам, до яких сам дійшов на фронтах Другої світової бойні. А ще батько казав, що совєти – непотрібний народ. Заволодіти обманом чужим (територією, майном, умами…) – це для них головне у житті. Після цих слів батько обов‘язково з виразною ітонацією повторяв слова, які навічно закарбувались у його пам‘яті: «Что, украинец, твойо, – то – мойо, а что мойо – то – не твойо». Чоловік віруючий, батько ще досить часто згадував біблійні слова про сьому чашу й блудницю і казав, що  у держави, якою керують пройдисвіти, брехуни, убивці немає майбутнього. Я, вихований радянською освітою, нерідко зустрічав батькову науку, що називається, у штики. Але зрозумів, згодом зрозумів. Життя навчило…
Батько відійшов у вічність.
Розвалився Радянський Союз…
Україна стала незалежною.
У ті роки багато хто вважав, що демократичний шлях Росії – незворотній. Лише тепер розуміємо, що імперські прагнення нашого північного сусіда затаїлись, на певний час. А коли біля керма Російської Федерації опинився Володимир Путін, йому вистачило кількох років, щоб розвернути державний курс Росії до авторитаризму. Нафтові і газові долари дозволили Путіну розпочати війну з «інакомислієм». Дати добрі зарплати, нагодувати простий люд, що зробило його слухняним і покірним. Залякати загрозою світового терроризму.
Заспокоюючи Росію зсередини, Путін став подумувати про розширення нової Російської імперії, обгрунтувавши свої претензії на Крим і на весь Південь та Схід України. То і виходить, що Росія ніколи не полишала своїх намірів прибрати до рук непокірну Україну. Готувались вони заздалегідь, а привівши до влади в Україні Януковича, вже вирішили, що справа виграшна, все куплено і «схвачено».
Що поєднує фашиста коричневого Гітлера, фашиста червоного Сталіна і фашиста замаскованого Путіна? Та поєднує їх маніакальне прагнення до безмежної влади, до світового панування. Намагання вивершитись над іншими народами світу приведе новітнього Путлера до неминучого краху. І не допоможуть росіянам створити якусь нову «путінорасу» ідеї старушенцій з Держдуми про радикальні, на їх думку, методи поліпшення генофонду нації. Бо ж пропонують подолати пияцтво, наркоманію, провівши штучне запліднення російських жінок, чоловічим насінням Путіна. Уявляєте безмежні простори однієї шостої частини планети, заселені байстрятами-путлерятами? Всі на одне лице, і всі – безбатченки.
Михайло ЛАПСЮК
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (4)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.