Новини Золочівщини
17:17, 05 березня 2015
1027
0

Триває реконструкція площі біля пам'ятника Тарасу Шевченку

Триває реконструкція площі біля пам'ятника Тарасу Шевченку
Gazeta
Фото: НУС

 

 
Цими березневими днями Україна вшановує генія нашого народу Тараса Шевченка. Минулоріч золочівська громада вшанувала 200-літній ювілей Кобзарі по-особливому – у Золочеві розпочато реконструкцію площі перед пам‘ятником Тарасу Григоровичу.


Із настанням сприятливої погоди роботи ці роботи продовжено. Чи матиме площа довершений вигляд цьогоріч запитали у міського голови міста Золочева Ігоря Гриньківа:
- Формуючи бюджет міської ради ми запланували частину коштів на завершення цих робіт. Що планується зробити. Це встановити ще чотири ліхтарі, завершити роботи по замощуванню доріжок бетонною плиткою. Маємо посадити ялини, кущі, багато квітів. Це робитимемо впродовж березня–квітня. Також ви бачите, що ми прокладаэм кабельні мережі. Це говорить про те, що ми освітимо цю площу, окрім ліхтарів на зимові свята підведемо освітлення до ялин та інших дерев. Проектом передбачено ще десяти лав. Це будуть такі ж самі, як тут вже встановлені. Також намагатимемось обсадити тильну сторону цього скверу живоплотом. Хочу сказати, що над дендропланом, тим де і що садити працюють фахівці із Національного лісотехнічного університету Любомир Пархуць та його дружина Надія. Щось зробимо до святкових днів, щось після Шевченківських днів.  Переконаний, що ця площа стане улюбленим місцем відпочинку багатьох золочів‘ян.
Хочу подякувати від всієї громади ДП «Золочівський лісгосп», усім працівникам Білокамінського лісництва, які надали нам безкоштовно ялини для висадження на цій площі,  Ярославу Купину, який проявив ініціативу та взяв на себе зобов‘язання підстригати дерева та кущі так, щоб мали гарну естетичну форму.   Окремо хочу подякувати військовослужбовцям Навчального центру Національної гвардії України, котрі допомагають упорядковувати не лише цю площу, працівникам та керівнику КП «Золочівський ринок», нашим комунальникам, усім, хто допомагає нам впорядкувати сквер біля пам‘ятника Шевченку.
Леся ГОРГОТА
Фото Наталії ГУРСЬКОЇ
 

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.