Новини Золочівщини
12:25, 21 січня 2015
969
0

Україна єдина не лише у радості

Україна єдина не лише у радості
Admin
Фото: НУС

Україна єдина не лише у радості, а й у скорботі. Цієї неділі у багатьох містах нашої країни тисячі людей зібралися, аби вшанувати пам‘ять загиблих від рук терористів в Україні. Золочів‘яни також чисельно вийшли у неділю, 18 січня, на площу Незалежності, щоб вшанувати загиблих під час антитерористичної операції на Сході нашої країни. Мирний марш солідарності вирішили провести після загибелі 13-х мирних жителів від рук терористів під Волновахою.  Хвилина мовчання… Молитва за мир…  Спільна хода центральною вулицею міста.

У Марші миру взяли участь представники районної та міської влади, громадські діячі. Та найбільше  потішила велика кількість дітей та молоді. На площі Вічевій на них чекав сюрприз від організаторів… білі голуби. Під час виконання Державного Гімну України ці птахи, що є символом миру, злетіли у небо.

Учасники маршу тримали українську символіку та плакати з написами «Я – Волноваха»,  «Не позбавляйте нас дитинства», «Українці за мир».

Окрім того, волонтери збирали допомогу для військових.

 «На мій погляд такий захід як Марш миру, організований з метою привернення уваги світової спільноти до небезпеки тероризму, а також для вшанування пам’яті жертв теракту у Волновасі, ще більше згуртовує нашу Золочівську спільноту, показує, що українці проти тероризму, за мир! Я в цій акції супроводжував дочку-першокласницю поряд з іншими дітьми та їхніми батьками. Діти – це наше майбутнє, тому хочеться для них,  насамперед, миру,» – прокоментував учасник маршу Василь Гавришків.

В багатьох містах України і навіть за її межами 18 січня пройшли акції та марші солідарності під спільною назвою «Я – Волноваха». Вони стали реакцією на події останніх місяців у східних регіонах України і розстріл мирних мешканців на блокпосту у Волновасі. Біль втрат об‘єднав Україну. Пройшли такі акції і в селах Золочівщини. Здебільшого після служби у церкві та освячення води люди гуртом громадою разом із священиками висловлювали свою позицію щодо подій, які відбуваються у державі.

У селі Червоне активісти провели Марш миру та вшанували пам’ять жертв, що загинули на Сході від рук терористів.

З патріотичною символікою та написами «Я – Волноваха» люди пройшли селом та запалили свічки біля пам’ятника Героїв України.

У Підлипцях учасники Маршу солідарності пройшли від школи до центру села.

Тут організаторами були вчителі місцевої школи. Люди прийшли вшанувати пам’ять мирних громадян, які загинули на блокпосту під Волновахою та усіх інших жертв російсько-терористичних військ.

У Верхобужі Марш миру розпочався ходою від витоку річки Західний Буг. Громада села молилася за мир в Україні та за мужніх захисників нашої Батьківщини.

Спільно молились за мир в Україні та поминали жертв терору і всіх загиблих на Сході нашої держави у селі Ремезівці. Люди молились разом із священиками на центральній площі біля Фігури Матері Божої.

– Я вважаю, що сьогодні на Золочівщині не повинно бути жодної байдужої людини, яка б сюди не прийшла,  – говорить житель села Ремезівці Григорій Жуківський. –  До таких заходів, як сьогоднішній, повинна долучатися уся Україна. Вийшов на акцію з родиною. Син Богдан з дружиною Галиною – на акції у Золочеві. Ми бачили, як піднялися на акцію проти тероризму жителі Франції, там загинуло 12 людей, і вся держава встала. А у нас кожного дня знищують кращих українців, патріотів, і прикро, що наш народ ставиться до цього з байдужістю. Завдяки таким акціям ми маємо гуртуватися.

Багато учасників ходи вийшли і за те, щоб «речі називали своїми іменами».

Те, що сьогодні відбувається на Сході нашої держави дуже жахливо. У нас не АТО, а війна. – Дуже важко, що наші хлопці гинуть, що гинуть мирні жителі. Тому я прийшов сьогодні сюди, щоб виразити своє негативне ставлення до тероризму на Донбасі, та щоб духовно підтримати наших захисників, наших патріотів.

Цей марш єдності має бути адресований кожному українцю. Я б не поділяв окремо владу, жителів Донбасу або будь-яку категорію, до якої б він звертався. Нам потрібно зрозуміти, що всі, хто живе в Україні, мають діяти єдино – боротися за мир та жити єдино. Тоді в нас буде та мета, за яку гинуть наші хлопці. Всі українці мають зрозуміти, що ми маємо бути єдиними в боротьбі за мир, за нашу країну і за наше майбутнє.

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.