Новини Золочівщини
00:07, 17 листопада 2014
1303
0

На навчальному полігоні освоювали БТР-3Е1

На навчальному полігоні освоювали БТР-3Е1
Admin
Фото: НУС

Задля захисту України та боротьби з тероризмом поступово реалізується програма технічного переоснащення підрозділів Національної гвардії України. БТР-3Е1, розроблений Харківським конструкторським бюро з машинобудування імені O.O. Морозова – сучасний зразок, який має автоматичну коробку перемикання передач, потужний вогневий модуль. Завдяки виробникам і конструкторам у цій машині втілено найголовнішу мету – уберегти особовий склад, який забезпечує мир в Україні. Саме таку бойову машину БТР-3Е1 тестували в польових умовах на базі Навчального центру Нацгвардії. Машини такого покоління якісно підвищують рівень безпеки особового складу, мають прилади нічного бачення та прицільно ведуть вогонь.

Детальніше про БТР–3Е1 нам розповів фахівець із озброєння та техніки, підполковник Віктор МІРЧУК, за словами якого, БТР–3Е1 призначений для боротьби з бронеоб‘єктами, живою силою противника, а також із танками. У модулі встановлена 30-мм гармата ЗТМ-1; 7,62-мм кулемет КТ; 30-мм автоматичний гранатомет КБА-117 і комплекс керованого озброєння «Бар'єр» з чотирма ракетами, які мають бронепробиття за динамічним захистом не менше 800 мм. Нарізна малокаліберна автоматична 30-мм гармата подвійного живлення оснащується боєкомплектом з 350 снарядів різного типу (БТ, ОБТ, ОФЗ). Боєкомплект 7,62-мм кулемета становить 2000 патронів. З лівого боку модуля встановлений 30-мм автоматичний гранатомет КБА-117.

Комплекс керування вогнем складається з оптико-електронного прицільного комплексу ОТП-20, інтегрованого з системою управління стрільбою ПТРК «Бар'єр» та стабілізатором озброєння СВУ-500 у вертикальній і горизонтальній площинах, що дозволяє вести вогонь на ходу. На башті встановлені по три (з кожного боку) 81-мм димові або аерозольні гранати «Хмара», що приводяться в дію електроспуском.

 

 



– Ця машина важить 16, 5 тонн. У ній розміщується 13 осіб: командир, водій, оператор та 10 осіб десанту, – наголосив Віктор Андрійович. – Такі бойові машини, що є на озброєнні Національної гвардії України вже воюють у Маріупольському напрямку (БТР-4Е) на Сході країни. Зараз ми завершуємо готувати перший пілотний проект, а це – 15 екіпажів. Позавчора, вчора ми були на полігоні у Яворові, де мали можливість стріляти на більших відстанях, зараз на нашому полігоні відшліфовуємо керування системою управління.

Ірина ДОМАРЕЦЬКА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.