Новини Золочівщини
23:12, 07 жовтня 2014
978
0

Як управляти своїми коштами

Як управляти своїми коштами
Admin
Фото: НУС

Сучасний освітній процес вимагає впровадження інновацій, які сприяють формуванню всебічно розвиненої  особистості. Ми живемо у добу ринкових відносин, маємо бути компетентними в економічних питаннях. 22 – 24 вересня 2014 року в Києві відбувся Всеукраїнський семінар – практикум з курсу «Фінансова грамотність», який організувала  Програма розвитку фінансового сектору (USAID /FINREP-II) разом з Міністерством освіти і науки України, Інститутом інноваційних технологій, НБУ та Університетом банківської справи НБУ.

Метою семінару було підготувати викладачів-тренерів, які в подальшому надавали б методичну підтримку вчителям, що викладають курс «Фінансова грамотність» та представити їм інноваційні інтерактивні методики викладання курсу. З метою впровадження такого курсу у Золочівському економічному ліцеї вчитель географії та економіки Марія Михайлівна Боднар стала учасником цього семінару.

Зазначимо, що фінансова грамотність – це сукупність знань, умінь, навичок, які допомагають громадянам приймати свідомі рішення і здійснювати ефективні дії з метою управління своїми коштами.

Директор центру наукових досліджень НБУ Володимир Міщенко зазначив, що НБУ приділяє велику увагу питанню фінансової грамотності українців: «Національний банк усвідомлює, що фінансово обізнаний громадянин буде сприяти розвитку економіки України, тому курс «Фінансова грамотність» для учнів є дуже важливим для майбутнього країни.

Програма семінару була продуманою і насиченою. Вона поєднала лекційну частину, під час якої експерти та практики фінансового ринку висвітлювали важливі фінансові питання за темами навчальної програми курсу «Фінансова грамотність», а також практичну частину, на якій міжнародні експерти Програми USAID /FINREP-II американські професори  Джон Брок – доктор економічних наук, директор Центру економічної освіти в університеті Колорадо та Джейн Лопус – доктор економічних наук, директор Центру економічної освіти Іст-Бейського університету презентували учасникам інноваційну функціональну орієнтовану методику викладання фінансової грамотності у формі інтерактивних навчальних модулів.

Про практичні питання впровадження курсу «Фінансова грамотність» у систему  загальної середньої освіти розповіла Наталія Забуга – представник Міністерства освіти і науки України. Ректор Університету  банківської справи НБУ, професор Тамара Смовженко окреслила проблемні питання та завдання на майбутнє. Присутні ознайомилися  з електронним мультимедійним навчальним посібником з курсу «Фінансова грамотність», взяли участь у практичних заняттях, виконали ряд інтерактивних вправ.

На завершення семінару його учасникам було вручено сертифікати, що надають статус тренера з фінансової грамотності, дозволяють проводити тренінги з фінансової грамотності з вчителями за програмою «Навчи вчителя» на регіональному рівні і впроваджувати інтерактивні  методики викладання курсу  «Фінансова грамотність» у навчальних закладах. Сподіваємося, що Золочівський економічний ліцей успішно стартує на шляху фінансової просвіти нашої молоді та згодом зможе поділитися своїм досвідом з іншими школами району.

 І. М. Олексин, Н. Ю. Ковалик,

учителі української мови та літератури ЗЕЛ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.