Львівщина
00:40, 20 вересня 2014
1393
0

Діти оздоровились у Польщі

Діти оздоровились у Польщі
Admin
Фото: НУС

З 19 до 29 серпня цього року 40 дітей з Львівщини, батьки яких перебувають в зоні проведення Антитерористичної операції, оздоровлювались в с. Яхранка повіту Легіоновського Республіки Польща. З них четверо дітей – жителі Золочівського району та семеро – Перемишлянського району.

Під час оздоровлення спеціалістами соціальної служби повіту була складена цікава та насичена програма. Діти плавали у басейні та аквапарку, брали участь у спортивних іграх; відвідували боулінг-клуб, їздили у різні міста Варшаву, Легіоново, Пясочне, Сероцк; ходили у кінотеатр; взяли участь у майстер-класі з бразильського бойового мистецтва капоейро; подорожували на катерах по Зегжинському озеру; брали участь у різноманітних творчих іграх та забавах.

«Особливо хочеться відмітити підтримку польської сторони, старости повіту, які неодноразово відвідували дітей, спілкувалися з ними, – розповідає Ольга Сагата, керівник золочівсько-перемишлянської групи дітей, спеціаліст ЗРЦСССДМ. – Надзвичайно радісним і теплим було спільне святкування Дня Незалежності України із святковим концертом та солодкими подарунками для дітей. У цей день дітям випала можливість побачити Парад вишиванок у м. Варшава та зустрітися з представником посольства України в Республіці Польща».

В останній день відпочинку на дітей чекав сюрприз – кожен отримав в подарунок набір шкільного приладдя, фото альманах та пам’ятні сувеніри.

«Такий відпочинок з оздоровленням дітей було організовано департаментом міжнародного співробітництва та туризму ЛОДА (директор Лев Захарчишин) та ЛОЦСССДМ (директор Ярослав Бордіян).

На рівні району за дорученням голови Золочівської райдержадміністрації Івана Стецюка нашим центром, – розповідає в. о. директора ЗРЦСССДМ Оксана Дужа, – організовано збір, виготовлення та подання необхідних документів для поїздки дітей, батьки яких мобілізовані та перебувають у зоні АТО. Дві групи дітей на відпочинок у Легіоновському та Отвоцькому повітах супроводжували спеціалісти центру Сагата Ольга та Вікторія Сантор.

В Отвоцькому повіті побували на відпочинку троє діти із нашого району.

З Золочівського району лише семеро дітей відправлені були на відпочинок у Республіку Польща, та щоб організувати та подарувати бодай декільком дітям свято, до організації долучились вдвічі більше дорослих. Також велика подяка і страховій компанії «Провідна», яка оплатила страховий поліс для дітей. Звичайно ми не змогли запросити усіх дітей, батьки яких беруть участь в АТО та не тому, що бракнуло сил, а тому, що інформація про таких батьків не доступна. Тому, якщо серед читачів, чоловіки яких мобілізовані та перебувають в зоні АТО, є бажаючі скерувати своїх дітей віком 9–16 років на відпочинок звертайтесь в Золочівський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, м. Золочів, вул. Чорновола, 3, каб. № 316, Дужа О.Р. При повторній організації поїздки на відпочинок, можливо, в час зимових канікул, ваші діти будуть запрошені».

 

Ірина ДОМАРЕЦЬКА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.