Поради
23:04, 05 вересня 2014
2520
130

Як зберігати осінні фрукти

Як зберігати осінні фрукти
Admin
Фото: НУС

Груші, яблука та виноград! Багато із найсмачніших фруктів дозрівають восени. Однак не всі знають, як збергіати осінні фрукти. Одні дозрівають на дереві, інші після того, як їх зірвали. Деякі фрукти потрібно тримати у прохолодному місці, інші – ні. А що ми зазвичай робимо, коли приносимо фрукти, які зірвали в саду або купили на ринку? Кладемо їх у холодильник, або залишаємо в мисці на кухні. Жоден з цих варіантів не є правильним.

Яблука. Яблука перестають дозрівати відразу ж після того, як їх зірвали. Тому, не дивлячись на те, що вони досить довго зберігають свіжий і апетитний вигляд, намагайтеся купувати свіжо зірвані яблука та зберігайте їх у холодильнику в найбільш прохолодному місці.

Груші. Груші практично завжди зривають поки вини ще не дозріли. Тому при покупці краще вибирати тверді плоди – вони будуть довше зберігатися. Зберігати їх можна при кімнатній температурі в тарілці на кухні або в кімнаті. Коли груша дозріє, її аромат посилиться і вона стане більш м’якою на дотик.

Оскільки вже осінь, і зовсім скоро свіжо зірваних яблук і груш не залишиться, за виключення зимових сортів, які збираються в жовтні-листопаді, намагайтеся вибирати фрукти, які хоча б на вигляд свіжі.

Виноград. Виноград краще зберігати в паперовому пакеті чи в пластиковій коробці з перфорацією. В залежності від його ступеня зрілості виноград може зберігатися в холодильнику від одного, до двох тижнів.

Айва. Айва зривається недозрілою, тому для того, щоб вона дійшла до потрібної кондиції, зберігати її потрібно при кімнатній температурі поки вона не пожовтіє. Коли айва дозріє, її цілком можна зберігати в холодильнику. Оскільки айву практично ніколи не їдять сирою, зовнішній вигляд не є настільки важливий, як для інших фруктів.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (130)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.