Поради
00:11, 06 лютого 2015
2420
21

Як вберегтись від квартирної крадіжки

Як вберегтись від квартирної крадіжки
Admin
Фото: НУС

Кримінальна практика свідчить, що здебільшого зловмисники проникають у квартири чи домівки за відсутності господарів. Сучасні квартирні злодії стають ще цинічнішими і вигадують усе нові і нові способи проникати до приміщень. Хоча і старими, перевіреними методами користуються із задоволенням. За статистикою, близько 30 % проникнень здійснюються шляхом підбору ключів та зламу замків. Це впевнена перша позиція у рейтингу способів незаконного проникнення у приміщення.

Для цього в арсеналі злочинців маса різноманітних пристроїв та механізмів. Від банальних розвідних та газових ключів до елегантних наборів відмичок, котрі за рівнем виготовлення деколи тягнуть на витвір слюсарного мистецтва. Однозначно – найчастіше серцевини замків або висвердлюють або ламають.

Приблизно чверть квартирних крадіжок здійснюються шляхом вільного доступу. Простіше кажучи, через відкриті двері чи вікна, без їх пошкоджень. Самі розумієте, особливих професійних навичок від злочинця такий спосіб проникнення у приміщення не вимагає.

Тут основну роль відіграє легковажність самих мешканців, в подальшому – потерпілих, котрі, не зважаючи на підказки здорового глузду, залишають незачиненими двері, вікна та балкони своїх помешкань.

Донедавна громадяни тішили себе думкою, що відкрити пластикове вікно неможливо. Винахідливі злочинці цей міф розвінчали моментально і безповоротно. Відчинити пластикове вікна, набагато легше ніж звичайне – дерев’яне.

Якщо умовно прийняти за робочий день період з 8 год. ранку до 19 год., цей час однозначний лідер за кількістю квартирних крадіжок. Причому тут час пік із 11 год. до 14 год. 30 хв. Приблизно 50 відсотків випадків. Також зловмисники «працюють» увечері з 19 до 22, ну і звичайно вночі з 22 до 6 год. ранку. Тут пік припадає на період з 24 год. до 3 год. ночі, – повідомляє відділ зв'язків з громадськістю головного управління МВС у Львівській області.

Як вберегтись від квартирної крадіжки?

Нехтувати не варто нічим. У першу чергу, замки. Вони повинні бути захищеними і надійними.

Двері. Не рекомендується ставити «китайські» металеві двері. Матеріал, із якого вони виготовлені лише за назвою – метал. Насправді відчинити їх можна консервним ножем.

Вікна та віконні решітки. Стосовно вікон можна сказати одне – не залишайте їх відчиненими, коли їдете кудись на кілька днів і обов’язково ставте решітки, якщо живете на нижніх поверхах. Це головне.

Сусіди. Запам’ятайте, з сусідами треба підтримувати дружні стосунки. Це як зайва пара очей, деколи дуже пильних.

Григорій Марець, 

нач. МГБ Золочівського РВ ГУМВС України у Львівській області,

майор міліції

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (21)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.