Автомобілі
01:09, 07 січня 2015
1414
1

Mercedes представив автомобіль майбутнього

Mercedes представив автомобіль майбутнього
Admin
Фото: НУС
Новий концепт безпілотного автомобіля від Mercedes нагадує капсулу.
Mercedes-Benz презентувала концепт власного безпілотного автомобіля F 015 на Міжнародній виставці споживчої електроніки (CES) в Лас Вегасі, повідомляє видання CNET.
За словами голови автоконцерну Дітера Цетше, розробка орієнтована на дороги майбутнього, коли вулицями будуть пересуватися "ексклюзивні кокони на колесах".
"Ті, хто сконцентрований виключно на технологіях, ще не усвідомили, як безпілотні автомобілі змінять світ у майбутньому. Особистий автомобіль виходить за рамки звичного транспортного засобу і в кінцевому рахунку стане мобільною житловою площею", - сказав Цетше.

 Модель F 015 має в довжину трохи більше 5 м і висоту всього 1,5 м. Обтічний дизайн нагадує собою капсулу. Лобове скло плавно переходить у панорамний дах, а 26-дюймові колеса розташовані практично по самих краях кузова, щоб звільнити максимальну кількість простору для пасажирів.

Однією з ключових особливостей автомобіля є інтер'єр, який пов'язує пасажирів із зовнішнім світом за допомогою сенсорних панелей високої роздільної здатності. Вони розташовані на дверях. Панелі дозволяють використовувати жести, дотики і рухи очей для управління, виходу в інтернет або спостереження за навколишнім світом.
Хоча автомобіль використовує автопілот, він може керуватися і людиною. Для безпеки розробники передбачили світлодіодне підсвічування, яке інформує пішоходів про час, коли вони можуть перетинати вулицю, якщо безпілотний режим активований.

Таким чином, Mercedes підтримав тенденцію розробки автомобілів з автопілотом, які зовсім недавно вважалися науковою фантастикою. На думку фахівців, вже в середині наступного десятиліття вулиці міст будуть наповнені такими транспортними засобами.

"Вони (безпілотні авто - ред.) вже існують і з'являться на дорогах раніше, ніж ви думаєте", - написав у своєму дослідницькому доповіді представник холдингу Morgan Stanley Адам Джонас.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (1)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.