ОДПІ
16:57, 26 лютого 2018
630
0

ДФС України розпочинає процедуру надання розстрочень по сплаті ПДВ при імпорті обладнання

ДФС України розпочинає процедуру надання розстрочень по сплаті ПДВ при імпорті обладнання
Gazeta
Фото: НУС

З 01 січня 2018 року набрали чинності зміни до Податкового кодексу України щодо розстрочення сплати податку на додану вартість при ввезенні на митну територію України обладнання за переліком згідно з пунктом 65 підрозділу 2 розділу ХХ "Перехідні положення” Податкового кодексу України, яке ввозиться платником податку для власного виробництва на території України.

Розстрочення надається на термін, зазначений у заяві платника податку, але не більше 24 календарних місяців без нарахування процентів, пені та штрафів, визначених Податковим кодексом України.

Розстрочення не надається, якщо обладнання має походження з країни, визнаної Україною державою-окупантом та/або державою-агресором по відношенню до України, ввозиться з території такої країни та/або з тимчасово окупованої території України.

Для реалізації права платників податків на отримання розстрочення сплати ПДВ КМ України прийняв постанову від 07.02.2018 №85 «Про затвердження Порядку надання розстрочення сплати податку на додану вартість та застосування забезпечення виконання зобов’язань під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва на території України», яка набрала чинності 21 лютого п.р.

Зазначений Порядок визначає процедуру надання розстрочення сплати ПДВ та застосування забезпечення виконання зобов’язань під час ввезення на митну територію України з поміщенням у митний режим імпорту обладнання.

Протягом найближчого часу будуть створені відповідні комісії та розпочата процедура надання розстрочень.

Cектор організації роботи Буської ОДПІ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.