ОДПІ
20:22, 16 лютого 2018
710
0

Про кампанію декларування доходів громадян проінформували у Буській ОДПІ

Про кампанію декларування доходів громадян проінформували  у Буській ОДПІ
Gazeta
Фото: НУС

B Буській ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області відбувся брифінг з питань декларування доходів громадян за участю заступника начальника інспекції Миколи Приставського.

На початку заходу, посадовець звернув увагу присутніх на основних аспектах кампанії декларування - 2018 та на норми Податкового кодексу щодо подання окремими категоріями громадян декларації про майновий стан і доходи. З 1 січня по 1 травня в Україні щороку проводиться кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом минулого року. Податкові декларації зобов’язані подати громадяни, які впродовж 2017 року отримували доходи від особи, яка не є податковим агентом; доходи від надання в оренду нерухомості чи рухомого майна; успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення; доходи від продажу інвестиційних активів; іноземнідоходи, тощо.

Крім того, доповідач роз’яснив порядок та способи подання декларації: особисто або уповноваженою на це особою; поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання; засобами електронного зв’язку в електронній формі. Сума податкового зобов’язання, зазначена в поданій річній декларації, сплачується громадянином самостійно до 1 серпня 2018 року.

Для зручності громадян на суб-сайті ДФС України в Електронному кабінеті платника функціонує сервіс «Декларація про майновий стан і доходи в електронному вигляді». Фізичні особи у відкритій частині Електронного кабінету платника можуть заповнити, зберегти та роздрукувати декларацію, а в розділі «Введення звітності» особистого кабінету з використанням електронного цифрового підпису можуть подати декларацію в електронному вигляді. З 1 січня 2018 року запроваджено нову форму декларації, яка затверджена наказом Мінфіну України від 02.10.2015 №859 ( у редакції наказу від 06.06.2017 №556).

Також М. Приставський наголосив, що консультаційну допомогу з питань декларування доходів громадян можна отримати в Центах обслуговування платників ОДПІ, зокрема в головному офісі інспекції та в Бродівському, Золочівському, Перемишлянському відділеннях. Режим роботи інспекції: у робочі дні з 9.00 до 18.00, обідня перерва з 13.00 до 13.45, у суботу з 9.00 до 13.00, вихідний день-неділя.

На завершення заходу посадовець запросив громадян, які мають обов’язок перед державою, вчасно задекларувати свої доходи.

Cектор організації роботи Буської ОДПІ
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.