ОДПІ
13:42, 13 жовтня 2017
704
0

Як розраховувати доплату до «мінімалки» при змінному графіку роботи

Як розраховувати доплату до «мінімалки» при змінному графіку роботи
Gazeta
Фото: НУС

Мінсоцполітики України листом від 21.08.2017 № 2231/0/101-17 надано роз’яснення щодо розрахунку суми доплати до МЗП при підсумованому обліку робочого часу. Зокрема, у кінці кожного місяця працівникам, які працюють при підсумованому обліку робочого часу, провадиться нарахування належної їм заробітної плати згідно з діючими умовами оплати праці: нарахування окладу, доплат і надбавок, в тому числі за роботу у нічний час, роботу у святкові і неробочі дні тощо, а по закінченні облікового періоду у випадку наявності надурочних годин провадиться оплата надурочної роботи.

Якщо робота працівника у святковий (неробочий) день провадилась згідно із змінним графіком, тобто в межах місячної норми робочого часу для цього працівника, оплата проводиться у розмірі одинарної годинної або денної ставки понад оклад.

У випадку, коли працівника наказом (розпорядженням) по підприємству залучали до роботи у святковий (неробочий) день у його вихідний день, тобто понад місячну норму, оплата праці в цьому випадку проводиться у розмірі подвійної годинної або денної ставки понад оклад.

При нарахуванні заробітної плати по закінченні місяця необхідно враховувати те, що розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати.

При обчисленні розміру заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру не враховуються доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров'я, за роботу в нічний та надурочний час, роз'їзний характер робіт, премії до святкових і ювілейних дат.

Таким чином, якщо працівнику здійснюють підвищену оплату за роботу у святковий (неробочий) день, то ця виплата враховується до розміру заробітної плати при забезпеченні її мінімального розміру. Оплата надурочної роботи здійснюється понад розмір мінімальної заробітної плати.

 

Cектор організації роботи Буської ОДПІ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.