ОДПІ
17:24, 21 листопада 2016
542
0

У податковій розповіли про електронні сервіси та новації законодавства

У податковій  розповіли про  електронні сервіси та новації законодавства
Gazeta
Фото: НУС

Фахівці Золочівського відділенні Буської ОДПІ провели семінар – тренінг щодо функціонування електронних сервісів ДФС України та новацій законодавства.

В ході заходу акцентували увагу на сервісі «Електронний кабінет платника» (оновлена версія), який складається з двох функціональних частин: відкритої (загальнодоступна) та приватної (особистий кабінет). Користуватися функціоналом відкритої частини сервісу можна без ідентифікації особи, тобто без використання електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП). У приватній частині сервісу платник податку отримує доступ до усієї інформації після ідентифікації особи, тобто застосування ЕЦП. Через відкриту частину сервісу платник (громадянин) має змогу:

- ознайомитися з основними новинами (нововведеннями) сервісу;

- скористатися інформацією з реєстрів, що є загальнодоступною;

- отримати інформацію про граничні строки сплати податків, зборів, обов’язкових платежів та подання звітності (податковий календар);

- роздрукувати бланки податкової звітності та інш.

Також платникам роз`яснили новації законодавства, які набули чинності у жовтні, листопаді поточного року та проінформували, що Верховною Радою України розглядається законопроект від 07.11.2016 №5368 «Про внесення змін до Податкового кодексу України», метою якого є покращення інвестиційного клімату в країні за рахунок спрощення податкової системи, підвищення прозорості та якості адміністрування податків, ліквідації поширених схем ухилення від оподаткування та усунення неузгодженостей.

Cектор організації роботи Буської ОДПІ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.