ОДПІ
17:19, 04 листопада 2016
640
0

Актуальні питання вирахування ПДФО та військового збору роз`яснили податківці

Актуальні питання  вирахування ПДФО та військового збору  роз`яснили     податківці
Gazeta
Фото: НУС

В Золочівському відділенні Буської ОДПІ проведено семінар – практикум з суб`єктами господарювання району щодо порядку заповнення податкового розрахунку за формою 1ДФ, відповідно до наказу Мінфіну України від 13.01.15 №4, особливостей вирахування податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

На початку заходу завідувач сектору податків і зборів з фізичних осіб Олег Сембай звернув увагу на порядок вирахування та сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору. Зокрема, об’єктом оподаткування ПДФО та військового збору є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання); іноземні доходи - доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України. Сплата здійснюється податковими агентами під час виплати оподатковуваного доходу платнику податку або у разі виплати доходу готівкою з каси чи у негрошовій формі, протягом банківського дня, що настає за днем такого нарахування (виплати, надання).

Також розглянуто приклади заповнення звітності та наголошено, що у графі 3а «Сума нарахованого доходу» розрахунку за ф. 1ДФ нарахований дохід відображається повністю, без вирахування із суми доходу сум нарахованих податків і зборів, які відповідно до закону справляються за рахунок доходу найманої особи.У графі 3 «Сума виплаченого доходу» - відображається сума фактично виплаченого доходу платнику податку у відповідності із нарахованим доходом, а саме - без вирахування із суми нарахованого доходу сум нарахованих податкових платежів.

Крім цього платникам , що у новій редакції викладено Перелік кодів видів сплати, затверджений наказом Мінфіну України від 05.09.16 № 811, які зазначаються у полі «Призначення платежу» розрахункового документа. Зокрема, перелік доповнено новими кодами, а саме:

– 10С (повернення на електронний рахунок платника надміру сплачених сум ПДВ);

– 420 (бюджетне відшкодування у рахунок сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу з інших джерел);

– 240 (надходження до бюджету коштів з рахунку в системі електронного адміністрування реалізації пального).

З переліку вилучено код 160 (надходження до бюджету коштів за результатами роботи підрозділів Головного оперативного управління) та уточнено назви видів сплати за деякими кодами (131, 134, 135, 136, 138, 354, 355, 358).

Після закінчення практикуму податківці відповіли на запитання слухачів, акцентували увагу присутніх на можливості використання в роботі різноманітних електронних сервісів, що розміщенні на веб-порталі ДФС України.

 

Cектор організації роботи Буської ОДПІ
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.