ОДПІ
16:15, 03 серпня 2016
649
0

Про особливості вирахування ПДФО та військового збору - на проведеному практикумі

Про особливості вирахування ПДФО та військового збору - на проведеному   практикумі
Gazeta
Фото: НУС

Фахівці Золочівського відділення Буської ОДПІ провели семінар – практикум з суб`єктами господарювання району щодо особливостей вирахування податку на доходи фізичних осіб,військового збору та порядкузаповнення податкового розрахунку за формою №1ДФ.

В ході заходу розглянуті питання застосування податкової соціальної пільги, об`єкту оподаткування, порядку вирахування податкових платежів та заповнення податкового розрахунку за формою №1ДФ. Наголошено, що відповідно до ст.163 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування ПДФО та військового збору є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання); іноземні доходи - доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України. Щодо заповнення розрахунку за формою №1ДФ, то даний звіт складається відповідно до наказу Мінфіну України від 13.01.2015 №4 та подається в один із таких способів: засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо використання електронного цифрового підпису відповідальної особи податкового агента; на паперовому носії разом з електронною формою на електронному носії інформації;на паперовому носії, якщо кількість рядків у податковому розрахунку не перевищує десяти.

Також платникам акцентовано увагу на особливостях заповнення платіжних документів, відповідно до наказу Мінфіну України від 24.07.2015 №666. Зокрема, у разі заповнення поля "Призначення платежу" з порушенням вимог, визначених у Порядку №666, документ на переказ приймається до виконання. При цьому вважається, що платник податків сплачує грошове зобов'язання (код виду сплати 101).

Після закінчення практикуму податківці відповіли на запитання слухачів, акцентували увагу присутніх на можливості використання в роботі різноманітних електронних сервісів, що розміщенні на веб-порталі ДФС України.

Cектор організації роботи Буської ОДПІ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.