ОДПІ
10:52, 21 січня 2016
814
0

ЩО НЕОБХІДНО ЗНАТИ ПРО ГРИП ТИПУ А/H1N1

ЩО НЕОБХІДНО ЗНАТИ ПРО ГРИП ТИПУ А/H1N1
Gazeta
Фото: НУС

  <!-- [if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

<!-- [if gte mso 9]> <!-- [if !mso]> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } <!-- [if gte mso 10]> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Звичайна таблиця"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Ситуація із грипом А/Н1N1 продовжує розвиватись швидкими темпами і щодня збільшується число захворівших і на жаль смертних випадків.

Грип є гострим респіраторним захворюванням, передається повітряно-крапельним шляхом і повітряно-пиловим.

Вірусні частини по повітрю переносяться від хворої людини до здорової в просторі до 2 метрів під час розмови, кашлю, чханні при тісному контакті, а саме : поцілунку, потиску руки і через предмети спільного користування.

Джерелом інфекції є хвора людина можуть бути тварини та птахи. Хвора людина для оточуючих являється небезпечною до семи днів від початку захворювання, але якщо клінічні симптоми зберігаються то небезпека залишається до моменту одужання людини.

Клінічні ознаки грипу типу А/Н1N1 починаються з болю голови, ломота по всьому тілі і болі в суглобах та м’язах, висока температура тіла, кашель, закладення носа, нежить, в окремих випадках блювота і пронос.

Крім цього загострюються наявні хронічні захворювання. Найбільш небезпечне ускладнення це запалення легень.

 

ПРОФІЛАКТИКА ЗАХВОРЮВАННЯ.

Велике значення має опірність організму ,яка залежить від раціонального харчування , вживання продуктів багатих на вітаміни, а особливо на вітамін -С (шипшина, чорна смородина, калина, лимони,) посилене пиття. Особливо застерігатись від переохолодження, і контакту з особами, які мають прояви грипозної інфекції.

Дотримуватись правил особистої гігієни, старанно мити руки з милом, провітрювати приміщення , обмежувати відвідування місць громадського скупчення людей. При кашлі та чханні прикривати рот і ніс рукою або салфеткою. Рекомендується носити стерильні марлеві пов’язки які необхідно міняти що 4 години. При перших проявах захворювання не займатись самолікуванням, а своєчасно звертатись за медичною допомогою і строго виконувати назначення лікаря. Коли хворий залишається вдома, необхідно ізолювати хворого і обслуговуючим і всім контактним надівати маски і дотримуватись правил особистої гігієни.

Протягом дня проводити вологе прибирання приміщення із застосуванням дезинфікуючих засобів (Дезактин, Неохлор та Септодерм для обробки рук). Дотримуватись назначення та порад лікаря, з метою хіміопрофілактики провести курс озельтамівіром.

 

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.