ОДПІ
15:48, 23 квітня 2015
858
0

Про застосування РРО йшлося на зустрічі з бізнесом

Про  застосування РРО  йшлося на зустрічі з бізнесом
Gazeta
Фото: НУС

В Золочівській ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області відбулась зустріч з cуб`єктами господарювання, які працюють на спрощеній системі оподаткування з питань новацій в застосуванні реєстраторів розрахункових операцій .

       Фахівці інспекції роз’яснили платникам особливості застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Зокрема, наголосили, що платники єдиного податку другої групи з наступного року, а «єдинщики» третьої групи – з 1 липня 2015 року при здійсненні готівкових розрахунків в обов'язковому порядку повинні використовувати реєстратори розрахункових операцій.  Акцентували увагу присутніх на тому, що РРО не застосовують платники єдиного податку першої групи, а також другої - третьої груп, якщо вони здійснюють торгівлю на ринках або продають товари через засоби пересувної торгівлі. Щодо реєстрації касової техніки, то з 1 січня цього року дозволяється первинна реєстрація лише РРО, які створюють контрольну стрічку в електронній формі та електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг), РРО з купівлі – продажу іноземної валюти. До 1 січня 2016 року дозволяється використання електронних контрольно-касових апаратів, введених в експлуатацію до 1 січня 2015 року, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді та подають до фіскальних органів по дротових або бездротових каналах зв`язку тільки інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних в готівковій та/або в безготівковій формі, яка міститься в їх фіскальній пам`яті, і при цьому не подають електронних копій розрахункових документів.

        Також  учасники заходу отримали роз’яснення щодо відображення акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів в розрахункових документах .

        Крім  того, присутнім нагадали про кампанію декларування доходів громадян, отриманих у 2014 році.

 

ГДІ з питань   комунікацій 

 


Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.