ОДПІ
15:10, 03 квітня 2015
981
0

Cкористайтесь податковим компромісом до 16 квітня 2015 року

Cкористайтесь  податковим   компромісом  до  16 квітня  2015 року
Gazeta
Фото: НУС

Золочівська ОДПІ нагадує суб`єктам господарювання, що податковий компроміс - це режим звільнення від юридичної відповідальності платників податків та/або їх посадових (службових) осіб за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням строків давності, встановлених ст.102 ПКУ (Закон України від 25.12.14р. №63) .

Податковий компроміс розповсюджується виключно на факти заниження податкових зобов’язань з податку на додану вартість (у зв’язку із завищенням податкового кредиту) та податку на прибуток (у зв’язку із завищенням витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування).

Граничний термін для прийняття рішення щодо участі у процедурі податкового компромісу та подання відповідних документів до контролюючого органу - 16 квітня 2015 року. З наступного дня після подання платником податків уточнюючого розрахунку застосовується процедура досягнення компромісу, яка, відповідно до закону, може тривати не більше 70 календарних днів.

У разі досягнення податкового компромісу суб’єкту господарювання доведеться сплатити до бюджету тільки 5% від суми заниження податкового зобов’язання, а інші 95% -вважатимуться погашеними.

Звертаємо увагу, що декларування недосплачених сум дозволить платникам уникнути фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності .

ГДІ з питань комунікацій

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.