ОДПІ
18:55, 13 жовтня 2014
1004
0

Про створення вільної економічної зони «Крим»

Про створення вільної економічної зони «Крим»
Admin
Фото: НУС

Золочівська ОДПІ повідомляє, що з 27 вересня 2014 року набрав чинності Закон України від 12.08. 2014 року №1636-VII «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України».

         Вільна економічна зона (далі ВЕЗ) "Крим" запроваджується  строком на 10 років у межах двох адміністративно-територіальних одиниць України: Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

        На території ВЕЗ "Крим" не справляються загальнодержавні податки та збори, визначені статтею 9 Податкового кодексу та  збір на обов'язкове державне пенсійне страхування.

        Взаємовідносини між особами, які мають податкову адресу на території ВЕЗ «Крим», та особами, які мають податкову адресу на іншій території України, є контрольованими операціями згідно із статтею 39 Податкового кодексу . Юридичні особи (відокремлені підрозділи) та фізичні особи, які мають податкову адресу (місцезнаходження/місце проживання) на території ВЕЗ «Крим», для цілей оподаткування прирівнюються до нерезидентів. Таким чином, виконання норм статті 39 Податкового кодексу щодо трансфертного ціноутворення має відбуватися з урахуванням норм Закону №1636.

        Детальніше ознайомитися із Законом України «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України можна за посиланням http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/zakoni-ukraini/63321.html.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.