Світ
01:45, 10 вересня 2014
2284
5

Нові санкції ЄС вдарять по нафтовим компаніям і бізнесу в Росії – Bloomberg

Нові санкції ЄС вдарять по нафтовим компаніям і бізнесу в Росії – Bloomberg
Admin
Фото: НУС
Нові санкції забороняють європейським банкам давати кредити компаніям з Росії, причетним до війни на Сході України.
 
Новий пакет санкцій, який Євросоюз затвердив вчора, вдарить по трьом найбільшим нафтовим компаніям Росії. Зокрема, обмеження зачеплять "Газпром нефть", "Роснефть" і "Транснефть".

Про це сьогодні пише Bloomberg з посиланням на євродепутатів, імена яких не називаються, оскільки санкції ще не набули чинності.

Також, ЄС вирішив, що російські компанії, які потрапили під санкції, тепер повинні погасити свої кредитні борги в Європі за 30 днів. Раніше на це було відведено три місяці. Також нові обмеження передбачають заборону європейським банкам видавати кредити компаніям з Росії, які потрапили в "чорний список" через причетність до агресії проти України.

Санкції також розширюють перелік товарів подвійного призначення, які буде заборонено продавати Росії через можливе застосування у військових цілях. Також ЄСдодасть в "чорний список" осіб, проти кого будуть діяти обмеження, ще 24 імені. Наразі імена не повідомляються, однак відомо, що серед них буде двоє високопоставлених чиновників з Кремля.

Bloomberg також повідомляє, що в ЄС вирішили відкласти введення нових санкції проти Росії на кілька днів через перемир'я на Сході України. Однак їхні деталі можуть бути опублікованими вже сьогодні в офіційному виданні Євросоюзу Official Journal.
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (5)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.