Світ
01:39, 10 вересня 2014
2020
9

Канада звинуватила Росію в провокації під час навчань у Чорному морі

Канада звинуватила Росію в провокації під час навчань у Чорному морі
Admin
Фото: НУС
Канадське судно, що прибуло на навчання Sea Breeze-2014, "зустріли" російські військові літаки.
 
Міністр оборони Канади Роб Ніколсон заявив, що російські літаки здійснили обліт канадського військового корабля Toronto,який прибув у Чорне море для участі в навчаннях Sea Breeze-2014.

"Хоча літаки російських збройних сил, які здійснювали кругові обльоти Toronto HMCS, не становили загрози для канадського судна, їхні дії були надмірно провокаційними і створювали ризик ескалації напруженості", - заявив Ніколсон.

Двосторонні навчання Військово-морських сил Збройних сил України і Військово-морських сил США Sea Breeze-2014 стартували в північно-західній частині Чорного моря 8 вересня і триватимуть до 10 вересня. Їх метою є проведення міжнародної операції з установки та забезпечення зони безпеки судноплавства в кризовому районі.

Урочиста церемонія відкриття навчань відбулася на есмінці ВМС США Ross. Крім України і США, в навчаннях Sea Breeze - 2014 представлені Іспанія, Канада, Румунія і Туреччина. Всього в морську компоненту входять 12 кораблів і суден забезпечення, зокрема п'ять кораблів і судів від ВМС ЗС України і два кораблі від Державної прикордонної служби України. Залучені літаки і вертольоти морської авіації українських ВМС.

Навчання проводяться у відповідності з програмою двостороннього співробітництва між міністерствами оборони України і США в дусі програми "Партнерство заради миру". У них беруть участь близько 2 тис. осіб особового складу. Грузія, Норвегія, Швеція і Франція направили на навчання військовослужбовців в якості спостерігачів.
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (9)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.