Новини Золочівщини
10:24, 30 березня 2018
698
2

До уваги страхувальників!

До уваги страхувальників!
Gazeta
Фото: НУС

 

Досить часто зустрічається ситуація коли працівникові нараховують заробітну плату за повний місяць, а згодом працівник приносить листок непрацездатності, який свідчить про хворобу в цьому самому місяці.

Насамперед слід зауважити, що згідно з Порядком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного соціального внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 №435, суми виплат, нараховані за дні тимчасової непрацездатності , показують в окремих рядках з кодами категорії застрахованої особи 29, 36, 37, 39 із зазначенням місяця на який таке нарахування припадає.

Отже, лікарняні, нараховані за дні хвороби, що припадають на два суміжних місяці, необхідно обов`язково розподіляти за місяцями та відображати у звітності окремо за кожний місяць, а не всією сумою в одному місяці.

Також, Порядком №435 передбачено внесення від`ємних сум, але лише в окремих випадках. А саме:

– для відображення сум перерахунків заробітку, пов`язаних з уточненням кількості відпрацьованого часу у зв`язку з тимчасовою непрацездатністю;

– для відображення сторнованих сум відпускних і допомоги по тимчасовій непрацездатності, нарахованих у попередніх періодах.

 

За додатковою інформацією звертайтесь за адресою:

м. Золочів вул. Валова,4 або за телефоном 4-31-12, 4-23-05.

 

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (2)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.