Новини Золочівщини
12:25, 23 липня 2016
2157
0

Скульптури мого міста

Скульптури мого міста
Gazeta
Фото: НУС

Майстер декоративно-прикладного мистецтва, професійний різьбяр по дереву Микола Бондарчук із м. Дубно приступив до втіленння проекту "Скульптури мого міста”, який був розроблений Товариством "Золочів -Шьонінген: партнери” і здобув перемогу серед обласних конкурсів проектів. DSC_0153Конкурс проводився в рамках реалізації «Регіональної програми сприяння  розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області».  Для участі у конкурсі громадськими організаціями було подано майже 200 проектів із загальною очікуваною сумою фінансування близько 3,5 млн. гривень. Переконливу перемогу здобув проект золочівської громади.

 

 

Микола БОНДАРЧУК, майстер:DSC_0155

–   Мені приємно знову опинитись у Золочеві. Був вражений тим, як ожив "Зелений яр”. Безперечно дитячий майданчик додав йому барв. А невдовзі тут постануть ще нові скульптури. Зараз працюю над двома скульптурами Богдана Хмельницького та Княгині Ольги. Котре дерево  "ким стане” поки не знаю. У кожному з них є своя душа і свій  характер. Дерева усі різні, як і люди. От ходжу навколо і намагаюсь його "розговорити” (сміється).

 

 

 

Ігор ГРИНЬКІВ, міський голова Золочева:DSC_1106

– Впродовж двадцяти років триває наша співпраця з партнерами із міста Шьонінген (Німеччина). За цей час зробили багато корисних і добрих справ. Минулого літа у сквері «Зелений яр» майстер із м. Дубно Микола Боднарчук виготовив декілька скульптур із дерева. Найзнаковішою з них є, звісно, скульптура Мойсея. Тому виникла думка про встановлення ще кількох скульптур у цьому сквері. Міською радою заплановано в майбутньому провести реконструкцію скверу та відновлення його історичної цінності. DSC_0161Тож працюватимемо над створенням відпочинкового комплексу. А екстер‘єр самого скверу гарно довершать дерев‘яні скульптури історичних постатей Андрея Шептицького, Володимира Великого, Княгині Ольги, Богдана Хмельницького. Саме про встановлення цих скульптур йшлося у конкурсній заявці. Приємно, що вдалось спільно з Товариством «Золочів–Шьонінген: партнери» підготувати конкурсну заявку,  пройти відбір та стати лідером серед учасників. Переконані, що дерев’яні скульптури, вирізані зі стовбурів старих дерев, стануть родзинкою міста. А сквер буде завжди улюбленим місцем відпочинку не лише дітей. Тут фотографуватимуться і грітимуться на сонці та милуватимуться красою усі охочі.
На цих скульптурах благоустрій нашого міста не зупиниться. Є плани у міської влади і далі дивувати та творити. І міський голова, і члени Товариства «Золочів–Шьонінген: партнери» переконані, що їм вдасться втілити у життя ще не один спільний проект.

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.