Новини Золочівщини, Укрaїнa, Політика
10:35, 10 серпня 2015
1504
0

Народний депутат України Семен Семенченко відкрив приймальню у Золочеві

Народний депутат України Семен Семенченко  відкрив приймальню у Золочеві
Gazeta
Фото: НУС

 

Перша в Україні громадська приймальня Народного депутата України, першого заступника голови Комітету з питань національної безпеки та оборони Семена Семенченка відкрита саме у нас, в Золочеві. 4 серпня відбулось її освячення.   Відтепер жителі Золочівщини можуть отримати безкоштовну правову допомогу від кваліфікованих юристів. Діятиме громадська приймальня на базі місцевого осередку «Об’єднання «Самопоміч». У Золочеві розташовано три військові підрозділи, тут проходять військову підготовку бійці добровольчих батальйонів, в тому числі й батальйону «Донбас». На відкриття приймальні прибув і сам народний депутат України.
– Тут, у Золочеві, розташований Навчальний центр Нацгвардії України, тут тренували останній призов хлопців, які пішли добровольцями у батальйон «Донбас». Тому вирішив створити у місті громадську приймальню, яка працюватиме за зразком омбудсмена з прав військовослужбовців. Створення такої приймальні – моя особиста ініціатива. Я не маю наміру тут балотуватись. Тут немає політики, Намагатимусь допомагати усім і зробити в інтересах золочів‘ян все, що від мене залежить. Під час зустрічі із міським головою Вашого міста, ми обговорили нагальні питання, на що мені  як народному депутатові України та заступнику голови комітету ВР України з питань нацбезпеки та оборони, слід звернути увагу в першу чергу. Нещодавно ми зареєстрували законопроект про створення резервної армії на базі Нацгвардії. З огляду на це і Навчальний центр Національної гвардії, що у Золочеві, отримає додаткове навантаження. Функціонування поблизу потужної юридичної служби завжди буде у нагоді.  Дякую міському голові Золочева Ігорю Гриньківу і усім тим, від кого залежало виділення та облаштування приміщення моєї громадської приймальні на вулиці Феньвеші у Золочеві, – зазначив Народний депутат України від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Семен СЕМЕНЧЕНКО.
Також Семен Семенченко дякував золочів‘янам за підтримку бійців батальйону «Донбас», котрі проходили тут вишкіл. «Усі вони бережуть приємні спогади про ваше місто, про вас», – зазначив він.
– Юристи приймальні допомагатимуть у вирішенні проблем насамперед учасників АТО, їх сімей та усіх військовослужбовців, – розповідає голова «Об‘єднання Самопоміч» Вікторія ШУМАКОВА. – Однак, первинну правову допомогу надаватимуть усім, хто її потребує. Не консультуватимуть лише у кримінально-процесуальних справах. Тож мешканці Золочівського району можуть звертатися до юристів стосовно оформлення пільг та субсидій, житлово-комунальних проблем, трудового та цивільного права. У приймальні консультуватимуть двоє юристів, які допоможуть в оформленні статусу учасника бойових дій, роз’яснять, які соціальні гарантії забезпечує військовослужбовцям держава. В особливо складних випадках юристи звертатимуться по допомогу безпосередньо до народного депутата України Семена Семенченка.
Після відкриття приймальні Семен Семенченко також поспілкувався із вдовою загиблого в АТО Віталія Бахура Оксаною. Жінку найперше цікавив хід розслідування падіння літака, в якому загинув її чоловік. Народний депутат запевнив, що докладатиме і надалі максимум зусиль до того, щоб ті, хто винні у цій трагедії, хто винні у смерті українських військових під Іловайськом були обов‘язково покарані. 
Також Семен Семенченко відвідав військову частину –  польової пошти В 3948, недобудоване приміщення акушерсько-гінекологічного центру, яке планують реконструювати під житло для військовослужбовців. Питання житла для військових є вкрай актуальним для Золочева і депутат пообіцяв своє особисте втручання у цей тривалий процес.
На відкриття громадської приймальні Народного депутата України Семена Семенченка житель міста Глиняни, громадський активіст Олег ЧАРКОВСЬКИЙ завітав із бронежилетом:
– Громада міста Глиняни і я особисто підтримуємо тих, хто на передовій, хто захищає Україну від ворога. Практично кожного місяця передаємо допомогу нашим військовим на Схід. Купуємо каски, бронежилети, форму, продукти.  Серед нас є й ті, хто вже повернувся із війни і сьогодні долучається до благородної справи – допомоги армії. Одним з таких є Орест Гаталяк, котрий повернувся із війни, а бронежилет, який отримав від волонтерів вирішив віддати одному з тих, хто замінив його та його побратимів на передовій. Цей бронежилет я сьогодні передаю для Ярослава Лабунського, котрий зараз перебуває у зоні АТО і потребує засобів захисту. Дякую Оресту за небайдуже серце та справжню чоловічу мужність. Принагідно хотів би звернутись до тих, хто демобілізувався і можливо має каску. Ярославу Лабунському вона потрібна.
Леся ГОРГОТА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.