Новини Золочівщини
15:07, 31 липня 2015
738
0

до 150-ліття з дня народження митрополита АНДРЕЯ ШЕПТИЦЬКОГО

до 150-ліття  з дня народження  митрополита  АНДРЕЯ ШЕПТИЦЬКОГО
Gazeta
Фото: НУС
 

 

 
У неділю, 26 липня, у районному Народному домі м. Золочева відбулася урочиста академія «На службі Богові, церкві і народові», приурочена до 150-річчя з Дня народження преосвященного Митрополита Андрея Шептицького. В релігійно-просвітницькому дійстві взяли участь єпископ-помічник Львівський Владика Венедикт (Алексійчук), священослужителі та прихожани храмів міста.
У найскрутніші хвилини народу і суспільства Бог посилає людину, яка стає пророком, всезагальним батьком церкви і держави. А тому навіть у складні часи Революції гідності на Майдані була піднята рука священика з хрестом, тепер у період російської агресії на передовій разом з українськими військовими капелани. Тому українці не падають духом, душею не остивають. Бо мають ким гордитися, на кого рівнятися і з кого брати приклад.
На знак вшанування Митрополита Андрея Шептицького звучали виступи Народного хору «Благовіст» НД с. Вороняки (керівник З. Дмитрак), хору храму Вознесіння Господнього (керівник Л. Мурин), дитячого хору храму Миколая Чарнецького (керівник Л. Венгер), Т. Кукурузи, О. Кваc та  О. Леськів.
Митрополит Андрей промовляє до людей усім своїм життям. Для нас він –  пастир, богослов, вихователь, проповідник, святитель, будівничий, меценат, дипломат та святий учитель віри.
Учора, 29 липня у Львові урочисто відзначили 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького.
В Архикатедральному соборі святого Юра відбулась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Опісля відбулось урочисте посвячення пам’ятника Андрею Шептицькому на Святоюрській площі
Відкривати пам'ятник митрополиту Андрею Шептицькому до Львова прилетів Президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною.
 «Кожна добра справа починається з дощу. Те, що зараз дощ, означає що ми ведемо добру справу. Впевнений, що здійснюється пророцтво Андрея. Україна найближчим часом підніметься зі свого упаду, висока культура, мир та достаток буде на цій землі», – сказав Президент Петро  Порошенко.
Крім Президента на відкриття пам'ятника до Льова з'їхались і народні депутати Єгор Соболєв, Олег Березюк, Семен Семенченко, й інші офіційні особи, численні гості з України та з-за її меж.
Віталій ЩУР
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.